Radost Barselone (©Reuters)
Radost Barselone (©Reuters)

Rafinja prekratio Barsine muke sa igračem više (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 23:00

Las Palmas odolevao sat vremena – 1:0

Kad je teško – Rafinja. Sedmi put ove sezone. Tačno u toliko slučajeva je Brazilac postigao prvi gol za Barselonu ove sezone. Večeras prvi i – jedini.

A, igrali su Katalonci više od sat vremena sa igračem više protiv Las Palmasa i namučili su se do poslednje graške znoja. Milovala je i sreća borbene Kanarince, okvir gola i VAR su bili na njihovoj strani, ali u 60. minutu maestralna akcija Žoaa Feliksa i Rafinje, ne tako tipična za Barselonu: duga visoka lopta preko leđa odbrane, rešila je večerašnj zagonetku – 1:0.

Izabrane vesti

Samo je Robert Levandovski ove sezone više puta golom otvorio utakmicu za Barsu od Rafinje. Poljaku je to uspelo deset puta, ali u kakvoj je formi brazilski as, nije nemoguće da ga stigne do kraja sezone.

Statistika kaže da Rafinja igra sasvim dobru sezonu u bordo-plavom dresu: ovo mu je šesti gol, a ima i deset asistencija na 29 mečeva. Dobro, nije Mesi, ali nije ni za bacanje. Mada, pominjalo se prethodnih dana da klub iz Katalonije možda neće biti imun na ponude za njega u letnjem prelaznom roku.

Barselona je dobila teškom mukom ovaj meč, a paklen raspored je tek čeka, utakmice koje rešavaju sezonu: u narednih 12 dana igraće dva puta sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona i sa Kadizom, te Real Madridom u Primeri. Ko to preživi – pričaće. Nema dileme da Ćavijev tim igra sve bolje kako sezona odmiče i ulazi u finalni deo, ali da li je to dovoljno dobro da se „potuče“ za trofeje, to je već pitanje.

Bila je Barsa večeras od početka meča bolja od Las Palmasa, ali nije imala dovoljno sreće ili malo više strpljenja pa da lakše probije bedem gostiju. Prvo je poništen gol Levandovskom u 4. minutu zbog ofsajda, pa onda i Rafinji u 18. minutu iz istog razloga, tu je morao i VAR da se umeša.

Brazilac je u 23. minutu „iznudio“ crveni karton za Alvara Valjesa i time je doneo veliku prednost na terenu svom timu. No, njegovi saigrači nisu uspevali da to pretoče u vodeći gol, pa je ponovo Rafinja morao da preuzme sve na sebe. Tek u 60. minutu Žoao Feliks je prevario Kanarince, prebacio loptu preko njih, a Brazilac je glavom poslao fudbal u mrežu.

U međuvremenu, pre toga, prečka je zaustavila udarac Levandovskog i počela polako da unosi nervozu u igru Ćavijevog tima. Prečka je ponovo bila saveznik Las Palmasa u 77. minutu, kada je uzdrmao Žoao Feliks.

Opuštanje u finišu moglo je da košta domaćina, u 87. minutu iznenada se šansa ukazala Moleiru, tačnije, sam sebi je stvorio, pogodio je i mrežu, ali sa spoljne strane. Razbesneo se Ter Štegen, vikao je na saigrače i time im podigao borbenu gotovost do poslednje sekunde. Tri boda ostaju u Kataloniji.

PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Kadiz - Granada 1:0 (0:0)

/Navaro 51/

Subota

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:1)

/S. Ramos 5/

Almerija - Osasuna 0:3 (0:2)

/Arnaiz 2, Budimir 9, Munjoz 61/

Valensija - Majorka 0:0

Barselona - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Rafinja 60/

Nedelja

14.00: (2,00) Selta (3,50) Rajo Valjekano (4,20)

16.15: (1,85) Đirona (3,60) Betis (4,30)

18.30: (3,45) Alaves (2,95) Real Sosijedad (2,45)

21.00: (1,55) Real Madrid (4,10) Atletik Bilbao (6,25)

Ponedeljak

21.00: (3,20) Viljareal (3,60) Atletiko Madrid (2,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaRafinjaLas PalmasPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara