Milan Rastavac (©MN Press)
Milan Rastavac (©MN Press)

Rastavac kombinuje tim za gradski derbi: Svima su jasne naše ambicije u Kupu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 16:48

"Utakmicu će početi igrači koji su u nešto boljoj formi, ali i neki koji su imali manju minutažu", poručuje strateg Lala

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Namučila se Vojvodina pre sedam dana protiv prvoligaša Grafičara i tek posle penala izborila plasman u osminu finala Kupa Srbije. Naredni rival Lalama je gradski komšija Mladost GAT, a meč je zakazan za sredu u 18.30 na Karađorđu (TV Arena Sport 2).

Izabrane vesti

U najavi utakmice Milan Rastavac je istakao da je cilj stići do trofeja, kao 2014. i 2020.

"Svima je jasno da su naše ambicije u Kupu najveće moguće. Prema tome, ne razmišljamo o protivniku, jer će nam cilj uvek biti isti u bilo kojoj fazi takmičenja. Težina ovog meča leži u činjenici da treba istog protvnika da pobedimo i po treći put, a s druge strane to je jedna od stepenica koju moramo da prebrodimo. Ispred nas je rival koji jeste, ali cilj i ambicije su jasne, a to je prolaz u narednu rundu“, rekao je Rastavac podsećajući na prethodna dva duela s gradskim rivalom ove sezone, oba u prvenstvu, kada je njegov tim slavio 4:0 i 2:0.

Strateg novosadske Stare dame je dodao da ima manjih zdravstvenih problema i da će startnih jedanaest predstavljati miks igrača koji su u boljoj formi i onih koji dosad nisu imali zapaženu minutažu.

"Ne mogu da kažem da imamo povređenih igrača, ali pojedini igrači imaju prehladu ili probleme sa nekim sitnim povredama, tako da ćemo sutra odlučiti kojih će jedanaest početi meč. U startnoj postavi naći će se igrači koji su u nešto boljoj formi i koji su igrali više u poslednje vreme, a neki igrači će sad dobiti priliku. S obzirom na to da imamo utakmicu već za dva dana u prvenstvu, biće određenih promena, kako bismo mogli da odgovorimo na zahteve obe utakmice, ali verujem da smo se spremali dovoljno i da su svi igrači angažovani i ambiciozni u želji da ostvarimo svoje ciljeve“, zaključio je Rastavac.



tagovi

FK VojvodinaMladost Novi SadKup SrbijeMilan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara