Rastavac pred Zvezdu: Hoćemo da ih stavimo pod kontrolu, da rade stvari koje ne žele

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.02.23. | 12:24

Strateg Lala otkrio ambicije pred prolećnu premijeru na kojoj će njegov tim gostovati šampionu Srbije

Posle skoro tri meseca pauze, nastavlja se prvenstvo Mozzart Bet Superlige. Već na prolećnoj premijeri fudbalere Vojvodine očekuje najteži test, s obzirom na to da gostuju lideru Crvenoj zvezdi. Novosađani već dugo ne znaju za trijumf nad beogradskim crveno-belima, a poslednji put su ih savladali upravo na „Marakani“ pre više od šest i po godina. Ipak, u taboru Lala veruju da kvalitetnom timskom igrom mogu da pariraju šampionu i sutra očekuju pozitivan rezultat (subota, 16.00, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

"Drago nam je da počinje prvenstvo, a ova prva utakmica je prava poslastica i iz nje možemo samo nešto da dobijemo. Naravno, Zvezda je favorit i to nije sporno, a mi svoju šansu vidimo u želji da prikažemo nešto što nismo uspevali tokom jesenjeg dela. Radili smo na tome tokom priprema i verujem da ćemo u tome uspeti, a takođe imamo obavezu prema sebi, našim navijačima i velikom Siniši da budemo reprezentativni u ovoj utakmici. Neće biti lako, Zvezda ima svoje adute i kvalitete, a mi verujemo u timsko izdanje koje mora da bude perfektno da bismo uzeli nešto iz ovog meča", počeo je šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac na konferenciji za medije.

Rastavac je istakao da je cilj da spreče Zvezdu da nametne svoj ritam.

"Želimo da ih stavimo pod kontrolu, a to ćemo uspeti ako im ne dozvolimo da se razigraju i rastrče, jer ćemo tako biti u mogućnosti da ih ugrožavamo. Ako želite da budete uspešni protiv Zvezde, onda morate naći način da je ugrožavate. To je nešto što oni ne vole da trpe, a ako želimo dobar rezultat, onda moramo da ih dovedemo u situaciju da rade stvari koje ne žele".

Zvezda je u poslednje vreme pretrpela određene promene u igračkom kadru i u pojedinim pripremnim utakmicama nije prikazala blistava izdanja, ali Rastavac upozorava na velki individualni kvalitet lidera na tabeli.

"Zvezdu možete samo da iznenadite. Oni imaju svoje uspone i padove, oscilacije u formi, ali zadržavaju ekstreman indivudalni kvalitet, koji je znatno izražen, posebno u našem prvenstvu. Prema tome, to što Zvezda u određenim segmentima igre ima neke probleme, jeste neka šansa, ali nije nikakava garancija. Više smo okrenuti ka sebi, tome kako smo se spremali i kako ćemo to timski da izvodimo na većem nivou, a videćemo za šta će to biti dovoljno protiv Zvezde. Jedino verujemo u ono što smo radili i u ono što planiramo da radimo".

Strateg Lala naglasio je da su njegovi izabranici značajno napredovali tokom priprema i da je veoma važna stvar to što su od starta imali ekipu na okupu.

"Na ovim pripremama bili smo u mnogo lakšoj situaciji nego letos i mogli smo određene stvari, koje su već postavljene, samo da uigravamo i da se bavimo nekim detaljima i rezervnim varijantama za određene stvari unutar utakmice, a proširili smo i repertoar sposobnosti da ih izvodimo uspešno. Verujem da će te to i videti u nastavku, a onaj ko je pratio naše pripremne utakmice, mogao je to već da vidi".

Šef stručnog štaba Vojvodine poručio je da imaju i određenih problema sa igračkim kadrom.

"Nismo imali u potpunosti kompletnu ekipu prethodnih dana. Vukčević i Busnić su se razboleli, a takođe imamo dvojicu igrača sa nešto manjim povredama. Nismo sto odsto kompletni, ali smo u dovoljno dobrom sastavu da možemo da se prikažemo u dobrom svetlu protiv Zvezde".

Rastavac je istakao da Vojvodina nema obaveze prema Štutgartu, kada je reč o slučaju Jovana Miloševića, te da talentovani napadač konkuriše za veću minutažu tokom ove polusezone.

"Nemamo neke velike obaveze prema njemu. Planiramo da ga koristimo u onoj meri u kojoj on može da doprinese rezultatima ekipe i to je jedan zdrav odnos. Verujem da će Milošević odigrati dosta utakmica, jer on to svojim kvalitetom zaslužuje, a i tokom priprema je pokazao da Vojvodina može ozbiljno da računa na njega".

Trener Lala odgovorio je kratko i na pitanje čime bi bio zadovoljan na kraju sezone...

"Trećim mestom", završio je trener Stare dame Milan Rastavac.

Susret između Crvene zvezde i Vojvodine biće posvećen bivšem fudbaleru ova dva kluba i našem proslavljenom reprezentativcu Siniši Mihajloviću, koji je preminuo u decembru. Tim povodom fudbaleri Stare dame igraće u dresovima sa Sinišinim likom.

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

18.00: (2,40) Kolubara (3,20) Radnik Surdulica (3,10)

Subota

13.00 (2,40) Radnički 1923 (3,10) Voždovac (3,20)

14.00 (1,85) Radnički Niš (3,50) Mladost Lučani (4,40)

16.00 (1,20) Crvena zvezda (6,75) Vojvodina (14,00)

18.00 (3,50) Spartak (3,35) Čukarički (2,15)

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)



tagovi

FK VojvodinaMilan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara