Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Rat i fudbal: Benzema optužen za veze sa Muslimanskom braćom, Nica i Majnc suspendovali igrače

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 12:19

Jusef Atala do daljeg van stroja, isto važi i za Anvara al Gazija

Rat u Izraelu bukti i preliva se i u Evropu. Već smo imali teroristički napad i ubistvo dva švedska navijača, a sve je bučnija polemika između onih koji podržavaju Izrael i onih koji su na strani Palestinaca. U Francuskoj možda i najbučnija.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen tako je optužio čuvenog Karima Benzemu da ima direktne kontakte sa Muslimanskom braćom, načelno humanitarnom organizacijom koju u mnogim zemljama – recimo Rusiji, Saudijskoj Arabiji ili Egiptu – smtraju i terorističkom. Sve zbog toga što je Benzema na Instagramu zahtevao da prestane bombardovanje Gaze čiji su stanovnici „još jednom žrtve nepravde koja ne prašta ni ženama ni deci“.

Izabrane vesti

Gospodin Karim Benzema, kao što svi znamo, ima veze sa ozloglašenom Muslimanskom braćom“, odgovorio je Darmanen.

I Nica je bila primorana da reaguje, pošto je Alžirac Jusef Atal na društvenim mrežama podelio snimak propovednika koji poziva na “crn dan za Jevreje“. Odmah su reagovala jevrejska udruženja, gradonačelnik Nice Kristijan Estrozi, predsednik Fudbalskog saveza Francuke Filip Dijalo... Nica je suependovala Atala do daljeg, a protiv njega je i policija pokrenula proces zbog širenja mržnje.

Nisu ni samo Francuzi u problemu, Majnc je iz sličnog razloga suspendovao nekadašnjeg napadača Aston Vile Anvara el Gazija, dok su pojedini poslanici Bundestaga tražili od Bajerna da isto postupi i sa Marokancem Nusairom Mazrauijem. Neki su čak tražili i da se on protera iz Nemačke, ali Bajern će prvo sačekati da se Mazraui vrati sa reprezentativne akcije, pa će onda odlučivati.


tagovi

Karim BenzemaJusef AtalAnvar El Gazi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara