Razočaranje na Karaburmi zbog ostanka u Srpskoj ligi: OFK ostao bez predsednika Upravnog odbora

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 22:29

Saša Stevanović napustio Romantičare

Veliko razočaranje na Karaburmi zbog toga što OFK Beograd nije obezbedio plasman u Prvu ligu Srbije rezultiralo je ostavkom prvog ćoveka Romantičara Saše Stevanovića.

Predsednik Upravnog odbora kluba, kome idu zasluge za stabilizaciju dešavanja u OFK Beogradu, odlučio je da napusti funkciju, što je obrazložio saopštenjem za medije.

Izabrane vesti

OFK Beograd je takmičenje u Srpskoj ligi prošle sezone završio iza Radničkog sa Novog Beograda i Zemuna, ali se nadao da bi mogao da dobije poziv Fudbalskog saveza Srbije u prvoligaški rang. Ipak, on je otišao na adresu Jedinstva sa Uba.

Sopštenje prenosimo u celosti.

"Poštovani ofkovci, čekao sam zvaničnu odluku saveza o popunjavanju Prve lige, i priliku da se konkretno oglasim. Kada sam prihvatio mesto predsednika UO pre godinu i po dana, rekao sam da je primarni cilj ulazak kluba u viši rang i da ukoliko to ne uspemo snosiću najveću odgovornost. Toga se i danas pridržavam, te sam odluku o ostavci preneo UO i predsedniku Skupštine kluba.

Za kratko vreme smo stabilizovali tim i na kraju prolećnog dela zauzeli 6. mesto (računajući samo proleće bili bismo prvi), isplaćen je reprogram za struju, plaćeni su troškovi i stabilizovano plaćanje plata zaposlenima u klubu. Letnji prelazni rok iskoristili smo da pojačamo tim i jesen završili na prvom mestu. Tokom zime, vodeći se istim kriterijumima pojačali smo tim, doveli trenera sa većim iskustvom i čoveka koji je vodio timove u višem rangu.

Očekivali smo da proleće nastavimo u još boljem izdanju. Od svega očekivanog, desilo se suprotno i krajnji rezultat je neulazak u viši rang. Kao najodgovorniji za takav rezultat odlučio sam da podnesem ostavku i prepustim mesto nekome ko će pokušati da ostvari taj rezultat", poručio je u saopštenju Stevanović.


tagovi

OFK BeogradSrpska liga Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara