Erling Haland (foto: Reuters)
Erling Haland (foto: Reuters)

Rodri ispravio Vokerovu amatersku brljotinu: Siti apsolutno dominirao, ali jedva pobedio Šefild (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.08.23. | 17:00

Građani sa 29 udaraca ka golu rivala i 80 odsto poseda lopte jedva pokorili Bramal lejn

Čudan meč na Bramal Lejnu u 3. kolu Premijer lige. Mančester Siti je toliko dominirao protiv Šefild Junajteda da je domaćinu maltene stavio veto na igranje fudbala, sakrio mu je loptu (posed od 80 odsto), šutnuo mu ka golu 29 puta, a opet, jedva trijumfovao. Kaznile su Oštrice amatersku brljotinu Kajla Vokera i igranje petom u svom šesnaestercu izjednačujućim golom, ali otkako su poravnale rezultat, nisu izdržale ni cela tri minuta. Odbrana je pukla, a Rodri majstorski pogodio levicom - 1:2.

Da Erling Haland kojim slučajem nije pogodio stativu iz penala u 37. minutu (pogledajte OVDE), sasvim izvesno bismo dobili dijametralno sutrotnu utakmicu u Šefildu koju bi Građani daleko ranije zatvorilii. Ovako su uz dozu strepnje došli do treće pobede u ligi zadržavši maksimalan učinak. Haland tokom prvih sat vremena nije bio dovoljo koncentrisan, u drugom delu je, zahvativši loptu potkolenicom promašio i zicer sa sedam metara, ali isto tako nije dozvolio da ga promašaji demorališu. Nebeskim skokom posle majstorske asistencije Griliša doneo je vođstvo Sitiju u 63. minutu (polgedajte OVDE).

Izabrane vesti

Gvardiolin tim je imao apsolutnu kontrolu, šansi za domaćina nije bilo ni u najavi. A onda je Voker u 85. minutu poklonio rivalu loptu odigravši petom u svom šesnaestercu. Potez koji može da naiđe na opravdanje kada igrate amaterski fudbal, ali nikako kada u cv-ju imate 365 utakmica u Premijer ligi i 76 nastupa za englesku reprezentaciju. Kroz nekoliko dodavanja lopta je stigla do rezerviste Džejdena Bugla, a Siti je nakon njegovog udarca primio prvi gol u novoj sezoni Premijer lige (pogledajte OVDE).

Sreća Vokerova pa prekoputa nije bio jači rival od Šefilda čija se odbrana potpuno pogubila u 88. minutu. Rodri je bio neometan i poptilično brzo (pogledajte OVDE), pokazavši da je i sa pozicije zadnjeg veznog kadar da preuzme odgovornost i postiže važne golove za Siti. Pre Rodrijevog gola, Hulijan Alvarez je upropastio veliku šansu, a nakon što je Siti ponovo poveo, Šefild je imao još jednu veliku šansu da šokira Građane. Međutim, Anel Ahmedhodić se nije snašao na drugoj stativi (pogledajte OVDE).

Da se još malo vratimo na Erlinga Halanda koji na svoju listu dodao i 18 tim kojem je davao golove u Premijer Ligi. Za sada se nije upisao samo protiv Brentforda, Čelsija i Liverpula, ali biće prilike i za to.

Istovremeno kad i Šefild i Siti, igrali su Barnli i Aston Vila, a Unaj Emeri pokazao da njegov tim gaji velike ambicije ove sezone. Jeste Vila nastradala na premijeri protiv Njukasla, ali je zatim spakovala četiri lopte u mrežu Evertona, a zatim rutinski srušila ekipu Vensana Kompanija - 1:3.

Junaci viline pobede bili su Meti Keš i letošnje pojačanje Musa Dijabi. Poljski reprezentativac je načeo domaćina u osmom, pa mu zadao još jedan udarac u 20. minutu. Prvi gol mu je pripremio Oli Votkins, a naredni Dijabi. Francuz je pokazao da će biti ogromno pojačanje za birmingemski tim. I u prvoj rundi je postigao sjajan pogodak protiv Njukasla, a danas je uz asistenciju ubeležio još jedan gol i ponovo vratio Vilu na plus dva, budući da je Foster početkom drugog dela prepolovio zaostatak Barnlija.

PREMIJER LIGA – 3. KOLO

Petak

Čelsi - Luton 3:0 (1:0)

/Sterling 17, 68, Džekson 75/

Subota

Bornmut - Totenhem 0:2 (0:1)

/Medison 17, Kuluševski 63

Arsenal - Fulam 2:2 (0:1)

/Saka 70pen, Enketija 73 - Pereira 1, Paljinja 87/

Brentford - Kristal Palas 1:1 (1:0)

/Šade 18 - Andersen 76/

Everton - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Kalajdžić 87/

Mančester Junajted - Notingem Forest 3:2 (1:2)

/Eriksen 17, Kasemiro 52, Fernandes 76 - Avonji 2, Boli 4/

Brajton - Vest Hem 1:3 (0:1)

/Gros 81 - Vord Prauz 19, Boven 58, Antonio 63/

Nedelja

Barnli - Aston Vila 1:3 (0:2)

/Foster 47 - Keš 8,20, Dijabi 61/

Šefild Junajted - Mančester Siti 1:2 (0:0)

/Haland 63, Rodri 88 - Bugl 85/

17.30: (2,45) Njukasl (3,50) Liverpul (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester SitiErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara