Havijer Pastore (©Reuters)
Havijer Pastore (©Reuters)

Roma raskida ugovor sa Pastoreom zbog – Mesija

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 10:32

Argentinac bez dozvole otišao u Pariz na promociju

Mogao bi ni kriv ni dužan Lionel Mesi da bude “kriv” za prekid saradnje između Rome i Havijera Pastorea.

Bruje italijanski mediji da su dve strane na korak od prekida saradnje i da će se to sigurno dogoditi u narednih dan-dva. Čelnici Vučice su nezadovoljni svim što je Pastore pokazao u dresu Rome, a nije pokazao gotovo ništa: doveden je iz Totenhema 2018. godine za skoro 25.000.000 evra i skupio je svega 37 nastupa. Postigao je četiri gola, dodao tri asistencije...

Izabrane vesti

A, pored svega, Argentinac zarađuje 4.500.000 evra godišnje neto, što je preveliko opterećenje za Romu, pogotovo za igrača sa tako slabašnim doprinosom.

Uzroci su, dakle, dublji, ali povod koji će Rimljani da iskoriste za šut kartu Pastoreu je – Mesi. Naime, Argentinac je svojevoljno otišao za Pariz kada je bila Lionelova promocija u Pari Sen Žermenu. Hteo je Pastore da vidi prijatelja, da mu pruži podršku, a nikom od čelnika Rome nije javio da odlazi na taj put. To je razbesnelo Tijaga Pinta, sportskog direktora Vučice, koji je prvi potegao ideju da se prekine saradnja sa vezistom.

Ugovor koji Pastore ima s Romom ističe u junu 2023. godine, ali su u klubu svesni da za igrača nemaju nijednu ponudu i da bi svaki njegov ostanak na Olimpiku bio nepotrebni trošak za Vučicu, jer ni Žoze Murinjo ne vidi Argentinca u svojim planovima.

Već koliko danas zakazan je novi sastanak između Pinta i menadžera Marsela Simonijana. Jedina tačna dnenvnog reda: koliko košta da Pastore razduži opremu.


tagovi

Havijer PastoreLionel MesiRomaSerija A

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara