Vejn Runi (©Reuters)
Vejn Runi (©Reuters)

Runi "čačkao" rivala pred derbi: Šumari pod pritiskom, moraju da pobedi

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 10:38

Derbi Kaunti od 13.30 časova dočekuje Notingem Forest u najinteresantnijoj utakmici 5. kola Čempionšipa

Duel nekadašnjih šampiona Engleske, Derbija I Notingem Foresta, sada je tek susret dva rivala iz donjeg dela Čempionšipa. Međutim i u takvim okolnostima, zbog velikog rivalstva Derbija i Notingema, Ist Midlends derbi izaziva veliku pažnju. Njihov duel na programu je u subotu od 13.30 časova.

Tim Vejna Runija ne može da se pohvali idealnom formom, međutim pet bodova iz četiri kola daleko je bolji učinak od onog koji je u istom periodu ostvario Notingem. Naime, naredni gost na Prajd Parku od početka sezone nije osetio slast koju sa sobom nose bodovi i svaki od četiri susreta završio je pognute glave.

Izabrane vesti

13.30: (2,45) Derbi Kaunti (2,85) Notingem Forest (3,40)

Strateg Ovnova je na konferenciji za medije dodao vatru na derbi i bocnuo rivala zbog rezultata.

Mislim da je pritisak na Forestu, oni moraju da pobede. Nemaju poene od početka sezone, mislim da su pod ogromnim pritiskom da pobede. Iz našeg ugla gledanja, spremni smo za ono što nam sledi i puni smo samopouzdanja. Probaćemo da pobedimo, a ako uspemo, onda ćemo moći da pričamo o tome kako imamo sjajan početak sezone“, rekao je Runi.

Da akteri nisu u idealnoj formi potvrđuju i nedavni dueli u Liga Kupu gde je Derbi, posle preokreta, eliminisan od strane Šefild Junajteda (1:2) koji sa klupe predvodi srpski strateg Slaviša Jokanović, dok je Notingem Forest pretrpeo bolnu lekciju protiv Vulverhemptona (0:4).

Veliko rivalstvo po tradiciji sa sobom nosi neizvesnu borbu, a upravo raniji susreti izvor su nade za goste koji su u katastrofalnoj formi. Prethodna tri susreta aktuelnih protivnika nisu donela pobednika, a Notingem na čak osam uzastopnih utakmica protiv Derbija nije ostao praznih šaka.

Imajući u vidu aktuelnu formu obe ekie, ali i visok ulog ne treba očekivati ofanzivno nastrojene timove, te bi odluku u subotnjem duelu mogao čak da donese jedan pogodak.


tagovi

ČempionšipVejn RuniDerbi kauntiNotingem Forest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara