Kolin Kazim-Ričards i Vejn Runi (Foto: Reuters)
Kolin Kazim-Ričards i Vejn Runi (Foto: Reuters)

Runijev zakasneli Božićni poklon od defanzivaca Vest Broma, krilo Bornmuta se obrukalo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 20:40

Trešnjice slavile na gostovanju Kvins Park Rendžersu i makar na kratko preuzele čelo kolone

Taman što se učinilo da je prebrodio novembarsku krizu (četiri vezana meča bez pobede), Vest Brom ponovo ide silaznom putanjom. Nakon što je u decembar ušla sa dva trijumfa, ekipa iz Zapadnog Midlendsa je otvorila novu rezultatsku krizu, pošto je na remi sa Barnlijem od pre deset dana nakalemila poraz od prežaljenog Derbija – 0:1 (0:0).

Ovnovima je zbog finansijskim problema oduzet 21 bod, zbog čega su do večeras imali svega četiri poena. Ipak, u danima kada su se tmurni oblaci nadvili nad Prajd parkom, težak položaj ekipi Vejna Runija je zakasnelim božićnim poklonom popravila odbrana Vest Broma.

Izabrane vesti

Upravo ona je najzaslužnija što je Derbi u meču u kojem je tokom većeg dela bio u podrećenom položaju na kraju slavio iz jedinog udarca upućenog u okvir protivničkog gola. Kolim Kazim-Ričards je bio dovoljno pribran u 58. minutu da kazni komičnu reakciju golmana gostiju Sema Džonstona i Sedrika Kiprea i donese drugi vezani trijumf svojoj ekipi.

Za razliku od Vest Broma, Bornmut je uspešno nastavio pohod na Fulam u borbi za direktnu promociju u Premijer ligu. Trešnjice su minimalnim rezultatom slavile na gostovanju Kvins Park Rendžersu i uz utakmicu više od Kolibaša makar na kratko preuzele čelo kolone.

Utakmicu koju je svojim 17. pogotkom u prvenstvu rešio Dominik Solanke - sada je na pet pogodaka daleko od Aleksandra Mitrovića - udarcem glavom posle prekida u 41. minutu obeležio je nestvarni promašaj krilnog fudbalera gostiju Džejdon Entoni. Mladi Englez je po isteku sat vremena igre imao idealnu priliku da overi trijumf Bornmuta, namestio mu je Džek Stejsti stopostotnu šansu posle prodora po desnom boku, ali je Entoni sa pet metara promašio prazan gol. Srećom po njega, ekipa Skota Parkera je uspela da sačuva minimalnu prednost do kraja.

ENGLESKA 2 – 24. KOLO

Nedelja

Hadersfild - Blekpul 3:2 (1:2)

/Vard 3, Tomas 80, 84 - Jejts 1, Medin 18/

Midlzbro - Notingem Forest 2:0 (1:0)

/Jejts 17ag, Šporar 59/

Ponedeljak

Derbi - VBA 1:0 (0:0)

/Kazim-Ričards 58/

KPR - Bornmut 0:1 (0:1)

/Solanke 41/

Odloženo

Barnsli – Stouk

Kardif – Koventri

Fulam – Birmingem

Luton – Bristol Siti

Milvol – Svonsi

Peterboro – Reding

Preston – Šefild Junajted

Hal Siti - Blekburn

*** kvote su podložne promenama





tagovi

Čempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara