RUSIJA - spisak za Mundijal: Samo dvojica iz Lokomotive! Ko će da popuni Kokorinove kopačke? Gazde su iz CSKA

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.05.18. | 15:04

Selektor Zbornaje Stanislav Čerčesov poslao i rezervnih spisak od sedam imena

Karte je otvorio i selektor domaćina narednog Mundijala Stanislav Čerčesov. Dobitna ruska formula za Prvenstvo Sveta trebalo bi da glasi 24+7.

Selektor Rusije odlučio se da na glavni spisak stavi 24 imena, ali je na adresu FIFA poslao i imena sedmorice igrača koji će u slučaju povreda moći da uskoče na konačan spisak.

Izabrane vesti

Velikih iznenađenjenja nema. Glavno pitanje u Moskvi je hoće li četvroica napadača moći da popoune kopačke člana Zenita Kokorina. Tu nezhavalnu dužnost imaće Artem Dzjuba koji iza sebe ima odličnu epizodu u Arsenalu iz Tule, zatim Mirančuk, Čalov i navijačima Crvene zvezde dobro poznati Fedor Smolov.

Zanilmjivo je da šampion države Lokokotiva na spisku ima samo dvojicu igrača Antona i Alekseja Mirančuka (na rezervnom su još Giljarme i Ignjatijev).

Glavno oružje Rusa krije se u srednjem redu. Gazde manevra su igrači koje smo ovog proleća videli na Marakani - Aleksandar Golovin i Alan Džagoev.

Veliki problem domaćin Mundijala bi mogao da ima u odbrani. Nema više Ignaševiča i braće Berezucki. Rubin iz Kazanja će imati trojicu predstavnika među ruskim defanzivcima.

Konačan spisak od 23 imena Stanislav Čerčesov će objaviti najkasnije 4.juna. Rusija je u grupi A zajedno sa Saudijskom Arabijom, Urugvajem i Egiptom.

GOLMANI: Igor Akinfeev (CSKA), Vladimir Gabulov (Briž), Soslan Džanev (Rubin), Andri Lunev (Zenit)

ODBRANA: Vladimir Granat (Rubin), Ruslan Kambolov (Rubin), Fedor Kudrašov (Rubin), Ilija Kutepov (Spartak), Roman Nojšteter (Fenerbahče), Konstantin Rauš (Dinamo), Andrej Semenov (Ahmat), Igor Smoljnikov (Zenit), Fernandes (CSKA).

VEZNI RED: Juri Gazinski (Krasnodar), Aleksandar Golovin (CSKA), Alan Džagoev (CSKA), Aleksandar Erohin (Zenit), Juri Žirkov (Zenit), Roman Zobnin (Spartak), Daler Kuzajev (Zenit), Anton Mirančuk (Lokomotiva), Aleksandar Tašaev (Dinamo), Denis Čerišev (Viljareal).

NAPAD: Artem Dzjuba (Arsenal Tula), Aleksej Mirančuk (Lokomotiva), Fedor Smolov (Krasnodar), Fedor Čalov (CSKA).

Dopunski spisak. GOLMAN: Giljareme (Lokomotiva). ODBRANA: Vladislav Ignatiev (Lokomotiva), Dmitri Kombarov (Spartak). SREDINA TERENA: Denis Glušakov (Spartak), Anton Švec (Akhmat), NAPADAČI: Anton Zabaljotni (Zenit), Dmitri Poloz (Zenit)


tagovi

Čeršesovrusija 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara