Ivan Šaponjić (©Reuters)
Ivan Šaponjić (©Reuters)

Šaponjićeva „svađa“ sa navijačima Slovana, koje je potom Hamšik „ujeo za srce“

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.11.22. | 12:23

Šampion Slovačke ovog četvrtka (18.30) igra poslednju takmičarsku utakmicu u 2022. godini, u zaostalom meču 10. kola šampionata sa Zlate Moravcem

Dok većina fudbalera u Evropi odmara dok traje Mundijal u Kataru, za članove aktuelnog prvaka Slovačke Slovana iz Bratislave nema pauze. Barem ne još, dok ne odigraju prvenstveni meč sa Zlate Moravcem, koji je na programu ovog četvrtka od 18.30 časova.

Reč je o zaostaloj utakmici 10. kola, a pored nje odigraće se u isto vreme još dva ranije odložena meča. U pitanju su susreti DAK Dunajste Strede i Ružomberoka, kao i okršaj Spartaka iz Trnave i Zemplina.

Izabrane vesti

Slovan sigurno korača ka petoj uzastopnoj, a zbirno 21. tituli. Nebeskoplavi posle 17 kola imaju 38 bodova, tri više od drugoplasiranog DAK-a, a jedini su tim u Slovačkoj koji je već i matematički obezbedio plasman u plej-of. Posle 22 kola liga će biti podeljena na dve grupe od po šest ekipa, koje će međusobno odigrati još 10 mečeva.

Poslednjih dana je bilo zanimljivo navijačima Slovana. Pobedom nad Žalgirisom u Litvaniji sa 2:1 tim koji trenira Vladimir Vajs je izborio plasman direktno u osminu finala Lige konferencije, osvajanjem prvog mesta u grupi ispred Bazela i Pjunika. Posle današnje utakmice će mirno moći da se sprema za proleće i da traži pojačanja.

18.30: (1,23) Slovan Bratislava (6,25) Zlate Moravce (9,50)

Jedno od njih ipak neće biti klupsko dete Marek Hamšik, iako se u slovačkim medijima pričalo o toj mogućnosti. Ovaj 35-godišnji vezista je posle susreta sa Čileom (0:0), kojim se oprostio od dresa reprezentacije Slovačke, rekao da nema nameru da se vraća u Slovan, odnosno da će i na proleće da igra za Trabzon.

Slovan je pobedio u svojoj grupi u Ligi konferencije i pokazao da može da rasproda stadion. Drago mi je što mu ide dobro. Možda ćemo se sresti u osmini finala. Međutim ne, ne razmišljam o tome da završim karijeru u Slovanovom dresu“, prokomentarisao je Hamšik.

Taj dres ove sezone nose dvojica srpskih fudbalera, Aleksandar Čavrić i Ivan Šaponjić. Čavrić igra svoju šestu sezonu u Bratislavi, standardan je u timu i već je ove sezone postigao 11 golova. Zato, Šaponjić se muči da se nametne Vajsu, a na prošloj prvenstvenoj utakmici u pobedi nad Ružomberokom (2:0) je napravio incident. Ušao je u igru devet minuta pre kraja, a kada je propustio jednu solidnu priliku da postigne svoj četvrti gol u sezoni, pokazao je srednji prst prema navijačima Slovana koji su mu zviždali.

Kao odgovor Slovanovi ultrasi su na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu napisali sarkastično: „Tako si nas pridobio“. Iz kluba nisu želeli zvanično da se oglašavaju, sportski direktor Robert Tomašek je samo kratko prokomentarisao Šaponjićev ispad.

Klub se neće oglašavati, jer nema ništa sa time. Ako bismo dobili više informacija od samog fudbalera mogli bismo da zauzmemo neki stav. Ne želimo da stvaramo nikakve zavere“, rekao je Tomašek.

Šaponjić je sakupio 24 nastupa za Slovan ove sezone, ali samo 10 kao starter. Proveo je na terenu ukupno 1.108 minuta, a pored tri gola zabeležio je pet asistencija.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SLOVAČKA 1 – ZAOSTALE UTAKMICE

Četvrtak

18.30: (1,80) DAK Dunajska Streda (3,40) Ružomberok (4,30)

18.30: (1,23) Slovan Bratislava (6,25) Zlate Moravce (9,50)

18.30: (1,40) Spartak Trnava (4,30) Zemplin (7,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Slovačka 1Slovan BratislavaIvan ŠaponjićMarek Hamšik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara