Kokelan i Pareho (© AFP)
Kokelan i Pareho (© AFP)

Selidba od 57 kilometara: Pareho i Kokelan prodati za 13.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.08.20. | 11:53

Umesto u Valensiji igraće u susedstvu

Liga Evrope umesto Lige šampiona. Umesto Valensije – Viljareal. Umesto kluba u kome ih ne žele, stižu Dani Pareho i Fransis Kolekan u sredinu koja ih čeka raširenih ruku.

Sve je utanačeno između lokalnih rivala, udaljenih svega 57 kilometara. Dvojac Slepih miševa, koji se našao na listi za odstrel predsednika Pitera Lima posle razočaravajuće sezone, karijeru nastavlja u susedstvu. Koliko danas, najkasnije do srede, tandem sa sredine terena će zadužiti opremu Žute podmornice i postati oslonac ambicioznog projekta trenera Unaja Emerija.

Izabrane vesti

Lokalni Superdeporte je obznanio da će oba transfera biti zbirno vredna između 10.000.000 i 20.000.000 evra. Navodno, bliža prvoj nego drugoj cifri. Odmah zatim reagovao je madridski As saznanjem kako će operacija koštati čelnike Viljareala 13.000.000 evra, što se može smatrati sjanim poslom, jer su u pitanju igrači sposobni da prave razliku, a ne koštaju „ubi Bože“.

I Pareho i Kokelan će u ugovorima sa Viljarealom zadržati plate kakve su imali na Mestalji. Doskoršanji kapiten Slepih miševa nastaviće da prima 3.000.000 evra po sezoni, Francuz oko 2.500.000. Prvi je ispunio želju da nađe klub koji će igrati UEFA takmičenja (doduše, pominjao čak Viljareal, Barsleonu, Atletiko i Sevilju), dok ni bivši član Arsenala nije želeo previše da se udaljava od Valensije (smatra je sjajnim mestom za život).

Viljareal je već dogovorio pozajmicu krila Real Madrida Takefese Kuba na godinu dana, a sa Parehom i Kokelanom transfer politika kluba dobija novu dimenziju. I deluje da će tek biti pojačanja na Madrigalu.



tagovi

Dani ParehoFransis KokelanLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara