Sevale bombe, Bore se brukao: Borha nacrtao pobedu Kolumbije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.09.21. | 03:22

Urugvaj do tri boda u nadoknadi

Mnoge utakmice na južnoameričkom tlu koje su označene kao derbiji kola razočaraju. Na dobrom putu su bili Urugvaj i Ekvador da podbace i potvrde tu tezu, ali je završnica dala potpuno drugačiji ton. Zasluge idu na račun Urusa, koji su prvi put u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru povezali dve pobede - 1:0 (0:0). 

Pretio je derbi runde da izraste u uspavanku sa najnepopularnijim ishodom, dobijen je spektakl u završnici, ali i smena na trećoj poziciji. Ekvador više nije prvi pratilac Brazilu i Argentini, vodećem dvojcu. Urugvaj je napravio proboj, a na stadionu slavnog Penjarola svi su tapšali po ramenu Gastona Pereira.

Izabrane vesti

Vezista Kaljarija je u sudijskoj nadokandi udarcem glavom posle savršenog centaršuta klupskog kolege Nandeza zatresao mrežu i doneo olakšanje navijačima, saigračima i Oskaru Tabarezu. Golman pedro Ortiz ostao je ukopan na gol-liniji, a da nije bilo Pereirinog melema, jadikovali bi Urusi na kletom sudbinom, prepričavali bi Vesinovu poništenu bombu. 

Nekoliko minuta pre pogotka Gastona Pereire, domaći sastav je nacrtao akciju za udžbenike. Maestralno su kombinovali iz prve, lopta je klizila od noge do noge, a krajnji produkt bila je navodeća raketa Matijasa Vesina. U jednom momentu upali su u ofsajd zamku, taj detalj nije promakao arbitrima... 


Na polovini kvalifikacija tri tima su prežaljena: Venecuela, Bolivija i Čile. Ali, ponovo su se aktivirali Paragvajci kojima je trijumf protiv Venecuele bio preko potreban. Neophodan. Nisu smeli da omanu, jer bi u tom slučaju drastično smanjili šanse da se po podvlačenju crte domognu makar petog mesta i baraža - 2:1 (1:0) 

Na levom beku u paragvajskom dresu ukazao se Roberto Karlos. Projektili kao što je bio ovaj Davida Martineza bili su njegov zaštitni znak. Iz drugog plana i punog trka poklapanje lopte. Vratio je Martinez mnoge u neka prošla vremena, kada je fudbal bio romantičniji, a Paragvajce pogurao nagore. Kada je Kaku početkom drugog poluvremena pogodio, nije više postojala dilema da li bodovi ostaju u Asunsionu, jer venecuela nije sposobna da postigne dva. Bio bi to presedan. I nije, ali je u 90. minutu prepolovila minus i unela zebnju u redove domaćina. 


Vukli su defanzivci Čilea prikolicu, navala Kolumbije bila je neuhvatljiva, ali pobeda Kafeterosa nije ono o čemu će se pričati, već promašaj Santosa Borea. Upucala je Kolumbija tri boda posle tri meča na kojima je delila plen na ravne časti - 3:1 (2:0). 

Kvinterosu je gol ukrao VAR, ali od Migela Borhe nije bilo spasa. Sa kreča neumoljiv, a potom je kao brzi voz proleteo pored odbrane Čilea i za dva minuta podebljao golgeterski saldo. A onda brukanje Santosa Borea... Gol prazan, Bore pogađa stativu. 

Zakuvali su Čileanci u drugom poluvremenu, tačnije to je učinio Meneses na asistenciju Erika Pugara koji se vratio u tim. Otvorila se utakmica, krenuli su Čileanci napred i ostavili prostor za kontre. On u 74. minutu golom je krunisao Luis Dijaz i stavio tačku na pitanje pobednika.


KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 9. KOLO

Petak

Paragvaj - Venecuela 2:1 (1:0)

/Martinez 7, Kaku 46 - Čanselor 90/

Urugvaj - Ekvador 1:0 (0:0)

/Pereiro 90+2/

Kolumbija - Čile 3:1 (2:0)

/Borha 19pen, 20, Dijaz 74 - Meneses 56/

01.30: (1,07) Argentina (13,0) Bolivija (25,0)

02.30: (1,40) Brazil (4,50) Peru (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Južna Amerikareprezentacija Urugvajareprezentacija Kolumbijereprezentacija Čileareprezentacija Paragvajareprezentacija Ekvadorareprezentacija VenecueleKvalifikacije za Mundijal 2022MundijalKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara