©AFP
©AFP

Simons i Openda su ubitačan tandem! Lajpcig rešio posao za pola sata, pa čuvao snagu za start Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.09.23. | 17:41

Sastav Marka Rozea savladao Augzburg sa 3:0, najveća uzbuđenja viđena u Frajburgu, gde je domaćin vodio sa 2:1, ali je Dortmund preokrenuo na 2:4

Čini se da više nema nikakve dileme da nas čeka prilično uzbudljiva bitka za šampionsku titulu u nemačkom fudbalu, te da će jedan od glavnih kandidata izvesno biti odlično Lajpcig. Ekipa Marka Rozea je na delu demonstrirala lakoću pobeđivanja u okršaju sa Augzburgom na svom terenu. Rešila je pitanje pobednika posle samo 27 minuta igre, na krilima ubitačnog tandema Openda - Simons, a onda sebi dozvolila taj luksus da spusti loptu, preda protivniku inicijativu i sačuva snagu za start Lige šampiona i okršaj sa Jang Bojsom u utorak - 3:0 (3:0).

Ćavi Simons i Lois Openda su razmenili golove i asistencije kod pogodaka u sedmom i 11. minutu. Kod prvog je igrač na pozajmici iz Pari Sen Žermena odlično reagovao na centašut Belgijanca i poslao loptu iza leđa nemoćnog Fina Damena, dok je kod drugi pogodak jasno pokazao šta protivnici ne smeju da rade u opasnoj zoni pred svojim kaznenim prostorom. Presekli su domaći igrači loptu na 35 metara od gola Augzburga, a onda se posle nekoliko brzih pasova u stopostotnoj šansi našao Openda i krunisao pravovremeno dodavanje Simonsa. Holanđani je u ovom trenutku na učinku od tri gola i četiri asistencije, dok je Openda dao tri gola, a jednom asistirao.

Izabrane vesti

Fantastični Simons je odradio i najveći posao kod trećeg gola svoje ekipe, pošto je dvadesetak metara vukao loptu kroz protivnički vezni red, poslao loptu na desno bok za Jusufa Poulsena, a ovaj na drugoj stativi pronašao slobodnog Davida Rauma. Openda je u 40. minutu mogao do drugog gola na ovom meču, ali je njegov udarac uspeo da zaustavi Fin Damen.

Marko Roze je u drugom poluvremenu iz igre izveo Opendu, Forsberga, Simonsa i Rauma, te pružio priliku Šešku, Karvalju, Baumgartneru i Lencu, ali razloga da žale za propuštenim pre svega imaju gosti. Dve odlične prilike u 50. i 57. minutu imali su Filip Tetc i Ermedin Demirović, ali je obe uspeo da zaustavi Janis Blasvih i tako onemogući rivala da se na bilo kakav način vrati u meč.

Dortmund je opet odigrao meč sa velikim oscilacijama, ali ga to ovoga puta nije koštalo gubitka bodova, ali njegovim navijačima će izgleda biti potrebno mnogo živaca u ovoj sezoni, dok se stvari na postave na svoje mesto. Frajburg je na poluvremenu vodio sa 2:1, ali su Milioneri uspeli da se vrate u život i u samoj završnici iskoriste brojčanu nadmoć na terenu, posle iksljučenja Nikolasa Heflera, pa su došli do željenog slavlja - 4:2.

Jedan od najzaslužniji za pobedu ekipe Edina Terzića bio je dvostruki strelac Mats Humels, koji se dva puta odlično snašao kod prekida. Prvo u 11. minutu, nakon centaršuta Julijana Branta, a potom i u ključnom 88. minutu, kada je iskoristio smušenu reakciju čitave odbrane Frajburga i pronašao put do donjeg desnog ugla gola na kom je stajao Noa Atubolu.

Frajburg je dobro otvorio utakmicu zahvaljujući "rezervisti" Vinćencu Grifu. Italijan je u 28. minutu zamenio povređenog Mihaela Gregoriča, a onda u nadoknadi prvog poluvremena namestio golove Heleru i Hefeleru.

Ipak, domaćima je ponestalo snage u samoj završnici, što su Miloneri uspeli da iskoriste. Posledednji pogodak bio je delo Marka Rojsa, čije je pravovremeno utrčavanje iskoristio Marijuš Volf i omogućio mu da postigne prvenac u Bundesligi ove sezone.

Odlične partije na startu sezone potvrdio je odlični Štutgart, koji je slavio u Majncu uz het-trik najboljeg strelca Bundeslige Serua Žirasija. Napadač iz Gvineje je došao do brojke od osam postignutih golova ove sezone i bez sumnje je najzaslužniji za gotovo perfektan start popularnih Švaba.

BUNDESLIGA – 4. KOLO

Petak

Bajern Minhen - Bajer Leverkuzen 2:2 (1:1)

/Kejn 7, Gorecka 86 - Grimaldo 24, Palasios 90+4pen/

Subota

Keln - Hofenhajm 1:3 (0:2)

/Zeke 61 - Kramarić 1, Grilič 28, Bajer 52/

Frajburg - Borusija Dortmund 2:4 (2:1)

/Heler 45+2, Hefler 45+6 - Humels 11, Malen 60, Humels 88, Rojs 90+2/

Majnc - Štutgart 1:3 (0:0)

/Bareiro 70 - Žirasi 56, 84, 90+7/

RB Lajpcig - Augzburg 3:0 (3:0)

/Simons 7, Openda 11, Raum 27/

Volfzburg - Union Berlin 2:1 (2:1)

/Vind 12, Mele 30 - Gosens 28/

18.30: (2,95) Bohum (3,40) Ajntraht Frankfurt (2,40)

Nedelja

15.30: (2,45) Hajdenhajm (3,50) Verder (3,00)

17.30: (3,10) Darmštat (3,50) Borusija Menhengladbah (2,40)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Lois OpendaĆavi Simons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara