(©Reuters)
(©Reuters)

Širer ne veruje u Engleze: Plafon nam je četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 18:43

„Nismo tako dobri kao na prethodna dva takmičenja“, kaže legendarni golgeter

Nigde na svetu euforija ne može da se izmeri pred velika fudbalska takmičenja kao u Engleskoj. Iako su tek jednom bili prvaci sveta, davne 1966, navijači uvek očekuju da se trofej „vrati kući“.

Među one koje ta šampionska euforija ne drma je Alan Širer, legendarni napadač Njukasla i Gordog Albiona, koji priznaje da nema prevelika očekivanja od reprezentacije. Po njemu, Engleska u Kataru neće biti tako jaka kao na dva prethodna takmičenja: u Rusiji je stigla do polufinala, a na Evropskom prvenstvu je bila finalista.

Izabrane vesti

Širer je vrlo direktan oko toga šta mu „smrdi“ u engleskom timu.

Ne vidim da možemo da dođemo tako daleko kao na dva poslednja takmičenja. Što se tiče veznog reda i napada, tu Sautgejt može da bude miran, ali je odbrana ono što zabrinjava. Očekujem da osvojimo prvo mesto u grupi, sa kvalitetom koji imamo. Ali, što dalje idete, to su protivnici sve bolji, zato me odbrana Engleske zabrinjava“, rekao je Širer za BBC.

Konačan spisak putnika selektor Geret Sautgejt će objaviti u četvrtak, a Širera više zanima izbor koji će strateg Albiona napraviti u Kataru.

Mislim da ga čekaju neke velike odluke kada je u pitanju startnih 11 i sistem u kojem će igrati. Možda mu je sad malo lakše kad može da povede 26 umesto 23 igrača“.

Kada su konkretna očekivanja dokle Engleska može, Širer je rekao:

Posle uspeha na poslednja dva takmičenja, svi mi želimo da vidimo Englesku kako pravi još neki korak napred, čak i da osvoji trofej. Dokle mislim da možemo? Recimo do četvrtfinala“, priznao je Alan Širer


tagovi

Alan Širerreprezentacija EngleskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara