Siti grupa ušla u turski fudbal

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 13:20

Uspostavljena saradnja sa Bašakšehirom

Siti grupa nastavlja da se širi u svetskom fudbalu, a najnovija odrednica je Istanbul, gde je potpisan "sporazum o fudbalskoj saradnji" sa Bašakšehirom.

Ova investiciona grupa, koja u vlasništvu ima Mančester Siti, takođe je većinski vlasnik u još sedam klubova širom sveta, a poseduje manjinski udeo u još tri.

Izabrane vesti

Bašakšehir je osnovan 2014. godine i u većinskom je vlasništvu biznismena Goksela Gumušdaga.

"Saradnja sa vodećom investicionom fudbalskom grupom na svetu označava još jednu prekretnicu za Istanbul Bašakšehir i turski fudbal. Od samog početka smo u svakoj prilici ponavljali da su naša vizija i ciljevi drugačiji i danas ponovo podvlačimo ovu ijavu. Veoma smo srećni, ponosni i uzbuđeni. Želeo bih da se zahvalim svim ljudima u 'Siti fudbal grupi' na njihovom pristupu i podršci u procesu. Nadam se da će biti od koristi za Bašakšehir i turski fudbal", rekao je Gumušdag.

Vodeći ljudi Siti grupe su Bašakšehir videli kao mogućnost da se pojave na još jednom ozbiljnom fudbalskom tržištu.

"Sporazum podrazumeva da će Siti grupa pružati konsultacije o različitim fudbalskim projektima – uključujući dugoročnu fudbalsku strategiju, regrutovanje, skauting i metodologiju treniranja. Zauzvrat, saradnja će pomoći "Sigi grupi" da poveća znanje i razvije odnose u Turskoj, ambicioznoj fudbalskoj naciji i razvoju talenata. Ovo će takođe pružiti Siti grupi priliku da sarađuje u novim fudbalskim oblastima sa klubom koji ima zajedničku viziju", stoji u saopštenju Siti Grupe.

Bašakšehir je 2014. godine nasledio Istanbul Bujukšehir, osnovan 1990. godine, a u sezoni 2019/2020. okitio se istorijskom šampionskom titulom. U protekloj deceniji bio je učesnik i grupnih faza evropskih takmičenja.



tagovi

Siti Grupa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara