(© AberdeenFC)
(© AberdeenFC)

Sjajan debi Rubežića za Aberdin: Štoper je gospodar vazdušnog prostora iznad Škotske

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 19:22

Najzaslužniji za nerešen ishod na gostovanju Livingstonu – 0:0

Ako je suditi na osnovu premijere, navijači Aberdina će obožavati Slobodana Rubežića. Njih 4.200 je doputovalo na prvi meč novog prvenstva Škotske, u Livingston, da bi svedočilo kakvog je fudbalera angažovao njihov klub. Srbin je bio jedan od najzapaženijih u gostujućem sastavu i mahom zahvaljujući njemu ekipa trenera Barija Robsona je izdržala – 0:0.

Samo nekoliko dana posle promocije u novoj sredini, Rubežić je zavredeo mesto startera i na debiju se predstavio u lepom svetlu. Livingston jeste dvaput opasno zapretio, međutim, suštinski je ostao ukočen pred odbranom čiji je možda i najistaknutiji deo bio novajlija iz Novog Pazara.

Izabrane vesti

Detaljna statistika je pokazala da je popularni Rubi zabeležio sedam klasičnih intervencija, triput je blokirao udarce rivala, četiri puta je presekao pasove, a ono što je posebno impresionralo ostrvsku javnost jeste snalažljivost 23-godišnjeg Beograđanina u skoku. Od 12 vazdušnih duela dobio je čak deset, te bi u ligi koja posebno ceni takav stil mogao da bude dragocen.

Na sve to pokazao je i agresivnost. Doduše, možda je pred kraj meča malo preterao, pošto je neoprezno startovao na Brusa Andersona, koji je sa nosilima iznet sa terena. A i to je fudbal. Škotski, do „koske“. Deluje da će se u njemu Rubežić snaći.



tagovi

Slobodan RubežićAberdinŠkotska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara