Džastin Klajvert (Reuters)
Džastin Klajvert (Reuters)

Slavni sin nije uspeo u Italiji, Nemačkoj, Francuskoj i Španiji ali su Englezi rešili da rizikuju

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 21:52

Na kraju i solidan posao za Romu koja se bliži granici od 30.000.000 evra do 30. juna

Slavni otac se nije baš proslavio u Engleskoj igrajući godinu dana u Njukaslu pa će pokušati znatno manje uspešni sin.

Holandsko krilo Džastin Klajvert će poput čuvenog oca Patrika zaigrati u engleskoj Premijer ligi pošto je večeras sve dgovoreno oko njegovog transfera u Bornmut. Klub sa juga Engleske je platio Romi 11.000.000 evra fiksno za obeštećenje i mogao bi na ime eventualnih bonusa da doda još 1.000.000 evra.

Izabrane vesti

Klajvert je večeras doputovao u Englesku, a ujutro ga u Bornmutu očekuju lekarski pregled i paraf na četvorogodišnji ugovor vredan čak 4.000.000 evra neto po sezoni! U Romi je zarađivao duplo manje...

Klajvert je došao u rim kao veliki talenat iz one perspektivne generacije Ajaksa (Zijeh, De Liht, Sančez, Onana, De Jong, Van de Bek...) koja je igrala finale Lige Evrope protiv Mančester Junajteda. Na poziv tadašnjeg Rominog drektora Frančeska Totija je prihvatio ponudu, a Vučica je Ajaksu platila skoro 19.000.000 evra.

Međutim, Klajvert se nikada nije pokazao kao pojačanje u Romi. U prve dve sezone je odigrao 66 mečeva i postigao devet golova. Potom je usledilo putešestvije po pozajmicama. Sezona u Lajpcigu – bez useha. Sezona u Nici – bez uspeha. Najbolje je igrao minule sezone na pozajmicu u Valensiji, dao šest golova na 26 mečeva u Primeri ali ni Španci nisu hteli da ga otkupe.

Međutim, Bornmut je rešio da rizikuje sa njim. Pojačaće konkurenciju na levom krilu gde je standardan bio Rajan Kristi, a njegova alternativa iskusni Džunior Stanislas je napustio klub kao slobodan igrač.

Roma je izvukla više od polovine onoga što je platila za Klajverta i može se reži da je i dobro prošla. Pogotovo što joj se žurilo jer zbog finansijskog fer-pleja mora do 30. juna da sakupi 30.000.000 evra od prodaja igrača. Već je inkasirala 8.500.000 evra od prodaje Benjamina Tahirovića u Ajaks, sada je zaradila još više od Klajverta i ostaje joj još da zvrši trećinu posla.


tagovi

Džastin KlajvertLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara