Radnički 1912 je pre samo dve godine igrao i prijateljski meč sa reprezentacijom Srbije (©MN Press)
Radnički 1912 je pre samo dve godine igrao i prijateljski meč sa reprezentacijom Srbije (©MN Press)

Šok u Vojvodini: Somborski Radnički istupio iz Srpske lige sa prvog mesta na tabeli

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 10:26

Rezultati se brišu, seniori idu u najniži rang

Tamo negde pred kraj jeseni Radnički 1912 iz Sombora je izgledao kao najozbiljniji kandidat za promociju u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije. Mada se Jedinstvo iz Stare Pazove i Tekstilac Odžaci nisu predavali. Krajem 2022. godine trio se maltene izjednačio. Posle dve utakmice bez pobede, Radnički je deklasirao Bačku Palanku sa 4:1 i zadržao čelo tabele na osnovu bolje gol razlike od Tekstilca, koji je polusezonu završio sa pet uzastopnih pobeda.

I onda – šok. Somborski klub je u nedelji kada je trebalo da se nastavi takmičenje u Srpskoj ligi i zvanično obavestio Fudbalski savez Vojvodine da istupa iz Srpske lige. Sa prve pozicije na tabeli regiona Vojvodine.

Izabrane vesti

To znači da će se svi rezultati Radničkog 1912 biti obrisani. Preostale utakmice neće se ni igrati.

Mlađe selekcije Radničkog nastaviće da se takmiče, dok će seniori prema propisima od naredne sezone morati u najniži rang, ako klub do tada i opstane.

Radnički 1912 i inače nije onaj originalni Radnički Sombor, zaista osnovan još davne 1912. godine, koji se sada takmiči u Područnoj ligi Sombor. Radnički 1912 je osnovan 2018, 106 godina kasnije, nakon što je FK Stanišić izborio plasman u Vojvođansku ligu Sever, preseljen u Sombor i preimenovan.

Šta će sada biti sa njim – nije najjasnije. Posebno zato što su lokalni mediji pisali o sukobima u samoj upravi kluba. Sigurno je samo da prolećni deo sezone u Srpskoj ligi Vojvodina počinjemo sa Tekstilcem iz Odžaka kao prvoplasiranim.

 


tagovi

somborSrpska liga Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara