Foto: Starsport
Foto: Starsport

Spajić se vratio autogolom, spektakularan debi Drejera: Krasnodar i sa desetoricom izvukao bod, Danac junak Rubina

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 20:45

Srpski internacionalac otežao posao svom timu protiv Rostova (1:1)

Nakon mesec dana pauze usled povrede Uroš Spajić se vratio u startnu postavu Krasnodara, međutim ostovanje Rostovu ostaće mu u ne tako lepom sećanju usled autogola koji je postigao u 29. minutu.

Srpski štoper pokušao je da izbije loptu glavom posle centaršuta Terentjava sa levog boka, ali je tom prilikom zatresao svoju mrežu i znatno otežao posao svom timu.

Izabrane vesti

Zadatak gostiju već u narednom minutu dodatno je zakomplikovao Krihovijak drugim žutim kartonom, međutim i sa deset igrača Krasnodar se nije mirio sa porazom, a najbolju priliku da neutrališe zaostatak pre odlaska na odmor imao je u 42. minutu. Prekršaj Almkvista nad Spajićem opravdano je okarakterisan kao dovoljan za jedanaesterac, meutim Kabelja je bio neprecizan sa bele tačke te je Rostov nastavak susreta dočekao uz minimalnu prednost.

Ofanziva neustrašivih gostiju i sa igračem manje konačno se isplatila u 65. minutu kada je akciju po desnom boku i odlično proigravanje Ijonova u gol pretočio Spertsjan. Pogodak jermenskog fudbalera doneo je gostima prvi remi u prvenstvu, dok je Rostov treći put odigrao susret bez pobednika ove sezone.

Ranije danas Rubin je upisao ubedljivu pobedu nad uralom (4:0), a junak domaćina bio je Andres Drejer, debitant koji je poslao tri lopte u mrežu rivala. Fenomenalni Danac koji je dres Rubina zadužio kao pojačanje iz Midtjilanda prvenac je postigao već u drugom minutu, a sa dva gola u nastavku otklonio je sve dileme po pitanju pobednika. Između majstorija novog igrača domaćina mrežu urala zatresao je i Mamin, postigavši autogol.

Izvanrednom igrom Danac je ispisao istoriju ruskog fudbala kao prvi igrač koji je postigao tri gola na debiju otkad se vodi ova vrsta statistike (od 2008. godine), a prethodno je najbrže do tri gola stigao Rojston Drente, na petoj utakmici od premijere. Srpski internacionalci Despotović i Jovičić bili su starteri, ali su zamenjeni tokom drugog poluvremena.

RUSIJA 1 - 7. KOLO

Subota

Lokomotiva - Krila Sovjetov 2:0 (0:0)

/Kamano 59, 80/

Zenit - Ahmat 3:1 (2:0)

/Vendel 9, Jerohin 33, Malkom 83 - Konate 51/

Spartak Moskva - Himki 3:1 (1:0)

/Ajrton 25, Promes 48, Ponse 69 - Glušakov 89/

Nedelja

Arsenal Tula - CSKA 2:2 (1:1)

/Markov 18, Novoselcev 66 - Divejev 5, Čalov 74/

Soči - Ufa 3:1 (2:0)

/Kasijera 11, Noboa 36, Žoazinjo 90+4 - Agalarov 50/

Dinamo - Nižnji 1:2 (1:0)

/Makarov 13 - Gorbunov 75, Kalinski 83/

Ponedeljak

Rubin - Ural 4:0 (2:0)

/Drejer 2, 80, 90+1, Mamin 13 ag/

Rostov - Krasnodar 1:1 (1:0)

/Spajić 29ag - Spertsjan 65/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Uroš SpajićĐorđe DespotovićRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara