Artur Gomes (©AFP)
Artur Gomes (©AFP)

Sporting na Madeiri sustiže Porto

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.01.23. | 14:54

Primeira: Lavovi favoriti protiv Maritima

Benfika i Braga nisu kiksirale, a Porto nije idealno uspeo da uđe u novu 2023. godinu. Nisu Zmajevi mogli juče da pobede Kasa Piju u gostima, pa je Sporting u prilici da to iskoristi. Ukoliko pobedi Maritimo na strani, biće na dva boda od trećeg mesta u Primeiri.

Uprkos tome što Sporting nije počeo sezonu po svom ukusu, na kraju 15. kola portugalske lige može da napravi važan korak ka povratku u borbu za najviši plasman. Mora se reći da je Svetsko prvenstvo u nekonvencionalnom terminu veoma dobro došlo Lavovima.

Izabrane vesti

Izgubljenu formu vratili su momci Rubena Amorima u Liga kupu, igrali paralelno sa prvenstvom, i plasirali se u polufinale. Prvi ligaški rival lisabonskom timu posle pauze bio je poslednjeplasirani Pasos Fereira, koji je sakupio tek dva poena, kojeg je Sporting lako savladao sa 3:0.

19.00: (8,50) Maritimo (4,50) Sporting Lisabon (1,40)

Utakmica protiv Maritima, koji sa Pasosom jedini još nije stigao do dvocifrenog broja bodova, trebalo bi da bude sledeći obavezan korak za Sporting da ispravi loše započetu kampanju. Ipak, treba napomenuti da Sportingu na Madeiri ne ide baš najbolje. U poslednja tri meča na ostrvu, viđen je svaki od ishoda.

Kao i tokom većeg dela sezone, trener Amorim će zbog povreda imati najveći problem sa sredinom terena, stoga je moguće da će se 19-godišnji Argentinac Mateo Tanlongo, novi član Sportinga, prvi put predstaviti u zeleno-belom dresu. Nasuprot tome, veliki znak pitanja visi nad Pedrom Porom, čiji su pregovori sa predstavnicima Totenhema privedeni kraju i sve sada zavisi samo od dogovora klubova.

Maritimo bi, kao i njegov protivnik, najradije potpuno zaboravio na uvodni deo sezone. Posle veoma neuspešnog ulaska pod vođstvom trenera Seabre, na klupu je seo Enrikes, čiji je mandat prestao sredinom decembra posle 11 takmičarskih utakmica i lošeg učinka uz tri poraza u grupi Liga kupa. Sada se nade navijača poslednjeg prvoligaša sa Madeire polažu u pedesetdvogodišnjeg Žozea Gomesa, koji je odlično prošao prvu proveru. Na kraju godine, Maritimo je igrao nerešeno 1:1 na gostovanju Rio Aveu.

Što se tiče izostanaka, domaći trener Gomes je definitivno bolji, jer na raspolaganju nema samo napadača Mozambika Katama. Strateg Sportinga Amorim, s druge strane, biće bez trojice vezista - Bragansa i Morita su povređeni, a mladi Esugo služi kaznu zbog crvenog kartona iz prethodnog kola.

---------------

Sve utakmice portugalske Primiere ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PORTUGALIJA 1 – 15. KOLO

Četvrtak

Santa Klara - Braga 0:4 (0:2)

/R. Orta 15, 80, Medeiros 16, A. Orta 53/

Petak

Benfika - Portimonense 1:0 (1:0)

/Mario 9/

Famalikao – Vizela 2:1 (1:0)

/Penetra 45+1, Haime 81 – Bondoso 49/

Subota

Aruka - Estoril 2:0 (1:0)

/Dabah 28, 64/

Viktorija Gimarais - Rio Ave 0:0

Kasa Pija - Porto 0:0

Nedelja

16.30: (3,00) Fereira (3,10) Šaves (2,50)

19.00: (8,50) Maritimo (4,50) Sporting Lisabon (1,40)

21.30: (2,50) Boavista (3,20) Žil Visente (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraSporting LisabonMaritimo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara