Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Sportingu treba bod za četvrtfinale Liga kupa: Amorim naredio juriš i uvećanje gol-razlike

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.12.22. | 14:36

Lisabonski Lavovi na korak su do prolaska nokaut fazu takmičenja čiji trofej brane

Sporting iz Lisabona nije mogao da se nada boljem početku odbrane titule u Liga kupu Portugalije. Trenutno zauzima vrh Grupe B pošto je osvojio šest bodova iz dve utakmice i nedostaje mu bod u poslednjem 3. kolu protiv Maritima kako bi overio prolaz u četvrtfinale (21.45).

Lavovi su započeli kampanju ubedljivom pobedom na domaćem terenu nad Farenseom od 6:0 30. novembra, kada su golovi Pedra Gonsalvesa, Artura Gomesa, Mateusa Fernandesa, Markusa Edvardsa i dva Paulinja doveli do sloma člana Segunde.

Izabrane vesti

Puleni Rubena Amorima su svoju prvu pobedu potvrdili još jednom demonstracijom klase nedelju dana kasnije, kada su obezbedili trijumf od 2:0 nad Rio Aveom zahvaljujući pogotku Gonsala Inasija u 62. minutu i autogolu Emanuela Boatenga u 73.

Sporting iz Lisabona je slavio na svakom od poslednja četiri nastupa u svim takmičenjima, uključujući uzastopne pobede nad Gimaraisom i Famalikaom u Primeiri, gde je trenutno četvrti na tabeli.

21.45: (1,22) Sporting (6,25) Maritimo (10,0)

Sredinom sezone 2022/2023 Maritimo se bori za bodove na dnu tabele Primeire i takođe će ovo za njega da bude poslednji duel jer je bez šanse da prođe dalje. Sastav sa Madeire poražen je prošle srede 2:0 od Farensea, a pre toga izabranici Žoaa Enrikesa su pretrpeli poraz od Rio Avea sa 1:0 na otvaranju Liga kupa.

Uoči utakmice, trener Sportinga Ruben Amorim održao je konferenciju za novinare.

"Postavićemo veoma jak tim da dobijemo utakmicu, osvojimo devet bodova, ne primimo gol i povećamo gol-razliku. Ono što želimo je da nastavimo da pobeđujemo i ostvarimo petu uzastopnu pobedu, kao i da sačuvamo mrežu jer nam to daje samopouzdanje za ono što sledi", podvukao je Amorim.

SPORTING POBEĐUJE SA DVA GOLA RAZLIKE - 1,47; MARITIMO NEĆE DATI GOL - 1,70; SPORTING ĆE DA POSTIGNE NAJMANJE PO JEDAN GOL U OBA POLUVREMENA - 1,68!

Strateg Lavova se osvrnuo i na značaj pauze zbog Svetskog prvenstva.

"Zavisi od rezultata, ali rekao bih da je pauza bila dobra za pripremu sadašnjosti i budućnosti Sportinga. Iznad svega, igrači kao što su Mateus Fernandes i Dario Esugo su porasli, Sotiris Aleksandropulos je imao više vremena da trenira i mislim da su svi igrači napredovali u tom procesu. Mislim da su utakmice dokaz za to, a još ne primamo golove. Sada su se vratili internacionalci. Hidemasa Morita se vratio sa povredom i moraće na rehabilitaciju. Ova pauza je bila važna za nas kao tim, da radimo na svemu za šta nismo imali vremena, jer početna faza sezone je bila veoma naporna", poručio je Amorim.

Sporting i Maritimo su se sastali 94 puta u svim takmičenjima. Lisabonski tim bio je dominantna ekipa u ovim utakmicama i ima učinak 63-15 u pobedama, dok je 16 utakmica završeno nerešenim ishodom. Sporting je neporažen u poslednjih osam utakmica na svim frontovima protiv Maritima i pobedio je u 11 od prethodnih 12 utakmica kod kuće protiv gostiju sa Madeire.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

PORTUGALIJA, LIGA KUP - 3. KOLO

Grupa B

Utorak

21.45: (2,40) Rio Ave (3,10) Farense (2,95)

21.45: (1,22) Sporting (6,25) Maritimo (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup PortugalaSporting LisabonMaritimoRuben Amorim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara