Nikola Perić (© MN Press)
Nikola Perić (© MN Press)

Srpski golman potpisao za Brazilce: Braniće protiv slavnog Flamenga

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 16:36

Nikola Perić prvi put u karijeri napustio naš fudbal

Istog dana Srbija je dobila dva golmana na američkom kontinentu. Posle Đorđa Petrovića koji karijeru nastavlja u MLS ligi (Nju Ingland), preko Atlantika je preleteo i Nikola Perić.

Možda nije toliko poznat ovdašnjim ljubiteljima fudbala kao doskorašnji čuvar mreže Čukaričkog, ali je završio na atraktivnijoj destinaciji. U Brazilu!

Izabrane vesti

Nije veliki broj igrača iz Superlige dobilo šansu da se takmiči na terenima najfudbalskije države sveta, a tu čast imaće doskorašnji prvotimac Mačve iz Bogatića, pošto je overio saradnju sa Altosom i u nastavku karijere će se takmičiti u Seriji C, trećem rangu u hijerarhiji brazilskog fudbala.

Srećan sam što sam došao u Altos. Ljudi iz kluba su bili predusretljivi, pomogli su mi u mnogim stvarima. Sad želim da im uzvratim odbranama“, zadovoljno deluje 30-godišnjak, staža začetog u Vojvodini, a karijere građene u Mačvi, kulskom Hajduku, Voždovcu, Jagodini, Spartaku, vranjskom Dinamu i Proleteru, da bi mu poslednja destinacija bila B ekipa kluba iz Šapca.

Perić je u Superligi Srbije branio na skoro 100 utakmica (precizno 93), a skupio je i pet mečeva u dresu mlade reprezentacije tokom selektorskog mandata Radovana Ćurčića. Minule sedmice je stigao u Brazil, prvih nekoliko treninga odradio samostalno, potom je priključen grupi, u međuvremenu je registrovan i za mesto među stativama boriće se sa starosedeocima, Marselom i Andrejom.

Za mene je sve ovo drugačije, jer dolazim iz Evrope. Prvi put sam u Južnoj Americi. I – sviđa mi se. Pre svega klima, toplo je. Ne mogu još da kažem kakva je razlika između ovdašnjeg i fudbala u Srbiji, moraću najpre da odigram nekoliko utakmica, na osnovu kojih ću proceniti šta je drugačije. Jedino što mi se čini da se ovde igra više dugim loptama, za razliku od Srbije, gde negujemo pas igru. U svakom slučaju mi se dopada“, dodao je Perić.

Priliku da debituje možda bi mogao da dobije već u četvrtak, u okviru prvenstva države Pjaujensea, do čijeg su kola ostale dve runde, a Altos se sa Fluminense EC-om bori za naslov najboljeg. Naredni meč igra upravo sa liderom, za kojim zaostaje bod. Realnije, ipak, deluje da se na terenu Nikola Perić nađe kad počne zahtevenije takmičenje u Trećoj ligi.

Imaće maltene na startu brazilske avanture priliku iskusni Srbin da se predstavi tamošnjoj javnosti na velikoj sceni. U trećoj rundi Kupa Brazila rival Altosu je veliki Flamengo. Klub iz Rio de Žaneira je sedam puta osvajao titulu, ima i tri kupa, dvaput je bio najbolju u Kopa Libertadores, a u Altos dolazi 19. aprila. Revanš je 10. maja na čuvenoj Marakani.

 


tagovi

Nikola PerićBrazilBrazil 3brazilska serija CSerija Cgolman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara