(Reuters)
(Reuters)

Šta će Milan sa pozajmljenim igračima: Dvojica sigurni, treći na granici, četvrti može da se pakuje

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 17:27

Rosoneri će morati da donesu neke bitne odluke

Milan je u sezonu ušao sa petoricom pozajmljenih igrača od drugih klubova.

Danas u sastavu ima četvoricu pošto je jedan već vraćen klubu sa kojim je pod ugovorom. Mladi napadač Pjetro Pelegri je posle šest nezapaženih meseci vraćen u Monako koji ga je ekspresno prosledio u Torino. Njegov odlazak se neće osetiti, a zamenio ga je mladi Marko Lazetić.

Izabrane vesti

Mnogo bitnije je šta će Milan da uradi sa četvoricom pozajmljenih igrača koji će biti tu makar do kraja sezone.

Braim Dijaz je čini se najsigurniji. Iako je letos stigao na dvogodišnju pozajmicu iz Reala, velika je verovatnoća da će ga Milan otkupiti već ove godine i da neće čekati leto 2023. Španac je zadovoljio, postao jedan od bitnijih igrača i dokazao da vredi 22.000.000 evra koliko iznosi njegova otkupna klauzula. Imaće Španci i pravo kontraotkupa ali se čini da od toga nema ništa i da će Dijaz dugoročnim ugovorom biti vezan za San Siro.

Svetla budućnost u Milanu čeka i Alesandra Florencija. Nekadašnji kapiten Rome ponovo uživa u fudbalu posle ne baš uspešnih epizoda u Valensiji i Parizu. Popularni “švajcarski nožić” je do sada ostavio dobar utisak. Doneo je baš ono što je trebalo Pioliju: Mogućnost da igra na više pozicija i spremnost da maksimalno grize za svaki minut na terenu. Desno, levo, gore, dole – igra sve bez problema. Ima veliko iskustvo i postao je jedan od omiljenih likova u svlačionici. Cena otkupa je više nego pristupačna – 4.500.000 evra. Samo u slučaju da ga Roma zamoli da se vrati nazad u svoju kuću, može da propadne mogučnost njegovog ostanka na San Siru. U tom slučaju bi se Milan okrenuo dovođenju Ajaksovog desnog beka Nuseira Mazrauija koji će biti slobodan na leto i žele ga još Barselona i Borusija Dortmund.

Brazilski anonimus Žunior Mesijas je bio iznenađujuće pojačanje Milana u finišu prelaznog roka. Momak bajkovite priče koji je praktično bio odustao od fudbala se zasijao u Krotoneu ali ne baš toliko da privuče interes velikih klubova. Međutim, Maldini i Masara su se letos kladili na njega, bacili kocku i čine se da nisu pogrešili. Dugo mu je trebalo da se uklopi i zaigra ali je u drugom delu sezone čak postao standardan u prvih 11. Postigao je neke važne golove, često je faktor iznenađenja i može se reći da je zadovoljio. Pozajmica Krotoneu je plaćena priličlno skupih 2.600.000 evra, a cena otkupa je 5.400.000 plus 1.000.000 kroz bonuse. Sportski sektor bi ga zadržao ali je problem što ima 31 godinu a američki valsnici baš i ne vole da plaćaju obeštećnja za igrače u četvrtoj decniji. Ipak, Ako Maldini ispregovara nižu otkupnu cenu, ostanak Brazilca je vrlo verovatan.

Igrač koji definitivno neće biti otkupljen je francuski vezista Tjemue Bakajoko. Za razlilku od prvog mandata kada je bio na pozajmici iz Čelsija i kada je ostavio sjajan utisak, sada je debelo razočarao. On je došao letos na dvogodišnju pozajmicu s opcijom otkupa za 15.000.000 evra ali zbog slabog učinka nema šanse da ga Milan otkupi na leto i verovatno će pokušati da ga vrati Plavcima. Rosoneri će se verovatno okrenuti dovođenju nekog drugog igrača na toj poziciji a možda vrate i svoje dete Tomaza Pobegu koji igra sjajno na pozajmici u Torinu.

Milaova politika sa pozajmicama od dolaska Maldinija i Masare se pokazala kao prilično dobra strategija. Igrači koji su zadovoljili poput Salemakersa i Tomorija su otkupljeni, a oni koji nisu prošli ispit poput Dalota i Meitea su vraćeni a nisu mnogo koštali klub. Zvanično, na pozajmi je bio i Sandro Tonali ali kod njega je to više bilo pitanje papirologije i rastezanja rokova plaćanja kako bi klub mogao da ga otplati kroz što duži vremenski period.

 


tagovi

Braim DijazTjemue BakajokoAlesandro FlorenciŽunior Mesijas

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara