(Foto: ©Reuters)
(Foto: ©Reuters)

Stara dama je živa! Preporođeni Ken lansirao Juve na treće mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.11.22. | 22:40

Prvi prvenstveni poraz Lacija na strani; Brinu raniji izlasci iz igre Kostića i Milinkovića Savića

Dok je rivalima u Ligi šampiona služio kao vreća za udaranje i čak i "najmanji" timovi mu redom otimali bodove u Seriji A, navijači drugih velikih klubova u Italiji podrugljivo su se smejali Juventusu, a njegovi Masimilijana Alegrija etiketirali kao glavnog krivca za "antifudbal" koji torinska ekipa demonstrira gde god se pojavi.

Etiketirali, ali više ne. Stara dama se preporodila. Šta joj je Alegri uradio zna verovatno samo on, ali definitivno više nije ona sa početka sezone. Potvrdila je to večeras na zatvaranju 15. runde Serije A pošto je rutinski savladala Lacio - 3:0 (1:0).

Izabrane vesti

U neverovatnoj je formi Juventus. Kada je u devetoj rundi izgubio od Milana delovalo je kao da mu nema spasa. Bio je sedam bodova udaljen od mesta koje vodi u Ligu šampiona koje je držao baš Lacio. Mesec dana kasnije, pobedom protiv Lacija torinski klub je preskočio rimski, preuzeo mu treću poziciju i na dva boda zaostatka prišao Rosonerima. Da se Napoli nije odvojio koliko jeste, mogli bismo da pričamo da se vratio i u šampionsku trku. Kako bilo, u periodu od pomenutog poraza na San Siru do danas, Juventus je računajući i večerašnju ostvario šest vezanih pobeda, svaku bez primljenog gola!

Da podvig Alegrijevog tima bude još veći, već četvrtu utakmicu igra bez najboljeg strelca Dušana Vlahovića. Srećom, u odsustvu srpskog napadača preporodio se Mojze Ken. Često osporavani Italijan načeo je Empoli u 11. kolu, potom pogodio protiv Benfike, prošle nedelje presudio Veroni, a večeras sa još dva komada trasirao put Juventusu ka pobedi i ujedno naneo Laciju prvi prvenstveni poraz na strani ove sezone.

Iako sa dosta ritma, utakmica na Alijanc stadionu nije obilovala prilikama. U uvodnih pola sata zabeležen je tek jedan udarac u okvir gola na obe strane, delo mladog Nikola Fađolija sa distance posle povratne lopte Filipa Kostića. Delovalo je kao da će se na odmor otići mirnih mreža, ali je Ken u smiraj prvog poluvremena odlučio da prekine uspavanku. Sergej Milinković Savić je izgubio loptu na sredini terena od Adrijena Rabioa, Francuz je brže-bolje lucidnim dodavanjem uposlio Kena, a ovaj sa ivice šesnaesterca lobovao istrčalog Ivana Provedela koji je pokušao da skrati ugao (gol možete pogledati OVDE). Ipak, neuspešno.

Tek što su se timovi vratili sa pauze, Provedel je morao da vadi loptu iz mreže. I opet - Ken. Akcija je još jednom krenula posle izgubljenog poseda na sredini, ovog puta neoprezan je bio Danilo Kataldi. Lopta je brzo stigla do Kostića koji je video prostor za udarac i pucao snažno u dalji ugao, ali mu je italijanski golman odbranio pokušaj. Doduše, samo na kratko pošto je Ken pratio čitavu akciju i loptu smestio u mrežu.

Lacio je već tada bio potučen do nogu. Potpuno nemoćan ni da ogrebe Juventusovu neprobojnu odbranu, čak ni posle pet izmena Mauricija Sarija. Ona poslednja razlog je za brigu u taboru reprezentacije Srbije, jer zatražio ju je Sergej Milinković Savić posle dobijenog udarca. Da situacija bude još gora po Orlove, desetak minuta ranije igru je napustio i Filip Kostić, takođe zbog povrede. Koliko ozbiljne trebalo bi da bude poznato do jutra.

Njega je na terenu zamenio Federiko Kijeza i minut pre kraja namestio gol Arkadijušu Miliku, njegov prvi u Seriji A posle mesec i po dana posta, a ukupno šesti u svim takmičenjima.

SERIJA A – 15. KOLO

Petak

Empoli - Kremoneze 2:0 (0:0)

/Kambijagi 46, Parizi 88/

Subota

Napoli - Udineze 3:2 (2:0)

/Osimen 15, Zjelinski 31, Elmas 58 - Nestorovski 79, Samardžić 82/

Sampdorija - Leče 0:2 (0:1)

/Kolombo 45, Banda 82/

Bolonja - Sasuolo 3:0 (1:0)

/Ebišer 30, Arnautović 50, Ferguson 78/

Nedelja

Atalanta - Inter 2:3 (1:1)

/Lukman 25, Palomino 77 - Džeko 36, 56, Palomino 62ag/

Monca - Salernitana 3:0 (2:0)

/Karlos Augusto 24, Mota 35, Pesina 74 penal/

Roma - Torino 1:1 (0:0)

/Matić 90+4 - Lineti/ 55

Verona - Specija 1:2 (1:0)

/Verdi 30 - Nzola 53, 69/

Milan - Fjorentina 2:1 (1:1)

/Lea0 2, Milenković 90+2 autogol - Barak 28/

Juventus - Lacio 3:0 (1:0)

/Ken 43, 54, Milik 89/



tagovi

JuventusLacioSerija AMojze Ken

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara