(©Reuters)
(©Reuters)

Štutgart je tim čuda: U ligi poslednji, u Kupu stigao u polufinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 20:25

Enco Mijo rešio meč sa Nirnbergom – 1:0

Kakav je to tim čuda. Štutgart je u Bundesligi poslednji na tabeli, mesec i po dana nije dobio utakmicu i moraće mnogo da se napregne da makar izbori baraž. Ali, zato u Kupu Švabe igraju bez greške.

Preko Nirnberga večeras i to u gostima Štutgart je izborio plasman u polufinale Kupa Nemačke – 1:0.

Izabrane vesti

Novi trener Sebastijan Henes lepo je počeo karijeru na klupi crveno-belih. On je četvrti trener Štutgarta u sezoni, preuzeo je dirigentsku palicu u ponedeljak posle odlaska Bruna Labadije. I taj šok efekat je – dao efekat. Makar na prvu loptu. Dovoljno da poraste optimizam da ni spas u ligi nije predaleko.

Nirnberg je bio poslednji drugoligaš koji je ostao „živ“ u Kupu, ali i njemu se put završio. Razlika u klasi između dve lige se video golim okom, pa iako je Štutgart „fenjeraš“, prosto je pregazio protivnika, samo što nije imao dovoljno sreće da surovu dominaciju na terenu (odnos šuteva na gol 16:4) ranije kruniše golom.

Mreža domaćih se nije zatresla sve do 83. minuta kada je Enco Mijo lako u pogodak pretvorio asistenciju Itoa. Tu su sve nade Nirnbergu u iznenađenje potpuno potonule.

Štutgart se pridružio u polufinalu Kupa Ajntrahtu i Frajburgu, a poslednji učesnik će biti poznat posle duela Red Bul Lajpciga i Dortmunda.

KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Ajntraht - Union Berlin 2:0 (2:0)

/Kolo Muani 11, 13/

Bajern - Frajburg 1:2 (1:1)

/Upamekano 19 - Hefler 27, Holer 94/

Sreda

Nirnberg - Štutgart 0:1 (0:0)

/Mijo 83/

20.45: (2,15) RB Lajpcig (3,80) Dortmund (3,15)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ŠtutgartNirnbergKup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara