Dijaz i Igor (© Reuters)
Dijaz i Igor (© Reuters)

Subota u Seriji A: Milanova generalna proba za Totenhem je u Firenci

Vreme čitanja: 5min | sub. 04.03.23. | 13:12

Dilema da li se Nikola Milenković vraća u tim Ljubičastih

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Lacija nad Napolijem proizvela je dodatni pritisak na Milan pred meč sa Fjorentinom. Sudar sa Ljubičastima neće biti samo poslednja provera pred najvažniji meč sezone protiv Totenhema u Londonu, već i imperativ da se uknjiže bodovi.

Izabrane vesti

Atalanta i Murijel dočekuju najomiljeniju mušteriju u Seriji A, Udineze. Lazar Samardžić je najavljen kao starter u timu sa Frijulija. U Brijanci je na progarmu okršaj Monce i Empolija. Domaćin želi da prekine seriju od dva uzastopna poraza, gosti traže pobedu koja im nedostaje još od podviga na San Siru protiv Intera.

FJORENTINA - MILAN ( 20.45)

Milan već 12 godina ne uspeva da veže tri pobede nad Fjorentinom, a sa poslednja dva okršaja je odneo sve bodove. Rosoneri su nanizali osam mečeva protiv Ljubičastih na kojima su postigli barem jedan gol. S druge strane Fjorentina prima redovno golove na Fankiju od septembra. U ovogodišnjem šampionatu su sačuvali mrežu u Firenci samo na startu sezone protiv Napolija i Verone. Na ruku tima Vinčenca Italijana ne ide ni skor protiv Milana u poslednjih 16 mečeva: samo tri pobede uz šest remija i sedam poraza.

U timu Fjorentine neće biti samo Aleksa Terzić koji će morati da pauzira još tri nedelje zbog povrede primicača. Šef struke domaćina Italijano ima samo dve dileme oko sastava. Prva se odnosi na Nikolu Milenković. Kapiten Ljubičastih se oporavio od povrede, ali još nije u top formi i neće biti iznenađenje ako ostane na klupi, a Kvarta i Igor budu u startnoj postavi. Druga nedoumica je u napadu između Kuamea i Saponare koji protiv svog bivšeg tima po pravilu pruža dobre partije. Luka Jović je izgubio mesto startera i sada je Kabral prvi izbor Italijana.

---------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Za Milan je duel generalna proba za Totenhem. Za razliku od najava na početku nedelje, Stefano Pioli, izgleda, nema nameru da pravi rotacije, osim onih koje mora. Leao i Krunić su ostali u Milanu zbog kartona, a Diaz je povređen. Među starterima ćemo videti Benasera koji je poslednjih meč odidgrao krajem januara. Alžirac će morati dobro da se potrudi da ubedi Piolija da je spreman za Totenhem jer je Krunić, u međuvremenu, postao mnogo više od alternative.

Ponovo će priliku imati Šarl de Ketelare. Belgijanac će zajedno sa Rebićem dejstvovati iza leđa Žirua dok će Ibrahimović dobiti veću minutažu nego na meču protiv Atalante. Pioli ne može da se osloni u potpunosti na De Ketelarea o čemu svedoči i priznanje trenera Milana da će učiniti sve da Braim Diaz bude spreman za Sparse u Londonu.

U odbrani se ništa neće menjati. Kalulu, Tšau i Tomori su bili nepremostivi bedem sa Menjanom i Tatarušanuom na poslednje četiri meča u Seriji A i Ligi šampiona i Pioli ne želi ništa da menja, ako nije prisljen.

FJORENTINA 4-3-3: Teraćano - Dodo, Milenković (Kvarta), Igor, Biragi - Bonaventura, Amrabat, Mandragora - Gonzales, Kabral, Spaonara.

MILAN 3-4-2-1: Menjan - Kalulu, Tšau, Tomori - Mesijas, Benaser, Tonali, Ernandez - De Ketelar, Rebić – Žiru.

ATALANTA - UDINEZE (18.00)

Atalanta ne zna za poraz od Udinezea već pet godina. Na poslednjih deset mečeva je zabeležila sedam pobeda i tri remija a od 2015. redovno trese mreže Friulanaca. Dakle, nema boljeg protivnika za Boginju da izađe iz krize. Na poslednjih pet mečeva, uključujući i Kup Italije, tim iz Bergama je izgubio četiri puta a pobedio ja samo Lacio u Rimu.

Udineze je u poslednjih 16 kola zabeležio samo jedu pobedu, baš kao što se samo jednom vratio kući pevajući sa poslednjih 15 gostovanja u Bergamu.

Đan Pjero Gasperini razmišlja da li da promeni formacijsku postavku i da se vrati sa četvoročlanim defanzivnim redom ili da igra sa tri napadača budući da formacija 3-4-1-2 nije funkcionisala na poslednjim nastupima. Odatle, na prvi pogled, neuobičajen baraž između Demirala i Edersona koji ne zavisi od forme i pozicije dva igrača, nego od modela tima koji želi da pošalje na teren Gasperini.

Atalanta ima veliki broj igrača van stroja zbog povreda, od Hatebora za koga je sezona završena do Zapate, Skalvinija i Palomina koji bi trebalo da se vrate na raspolaganje sledećeg vikenda. Ohrabrujuća vest je povratak Pašalića i pogotovo Murijela imajući u vidu da je Kolumbijac svom bivšem timu dao čak 12 golova u Seriji A.

Udineze i dalje mora da čeka na povratak Deulofeua, dok je Ehizibue ostao u Udinama zbog kartona. Lazar Samardžić je najavljen u startnoj postavi u veznoj liniji zajedno sa Lovrićem i Valasom.

ATALANTA 3-4-3: Muso - Toloi, Demiral, Đimšiti - Zapakosta, De Ron, Kopmejners, Mehle - Lukman, Hojlund, Boga.

UDINEZE 3-5-2: Silvestri - Bekao, Bijol, Perez - Pereira, Samardžić, Valas, Lovrić, Udodži - Sakses, Beto.

MONCA - EMPOLI (15.00)

Monaca je posle sedam uzastopnih utakmica na kojima je osvajala bodove u Seriji A u 2023, uknjižila dva poraza i što je još alarmantnije nije uspela da zatrese protivničku mrežu. Empoli je posle podviga na San Siru i pobede nad Interom nanizao pet mečeva bez pobede; dva poraza i tri remija.

Na gol Monce se vraća De Gregorio, Pesina će igrati nekoliko metara bliže svom golu u veznoj liniji, a Sensi će biti potvrđen u startnoj postavi i pored blede partije protiv Salernitane. Napad Monce bi trebalo da predvodi Petanja.

Inače, tim iz Briancole je oslabljen izostankom Donatija (kartoni), Rovele (povreda), Mote Karvalja (povreda) i Ranokje (povreda). Gosti su stigli u Lombardiju bez Destra i Kambijagija.

Kuriozitet je da Monci ne prija da igra subotom, izgubila je četiri od šest mečeva u Seriji A, uključujući i protiv Empolija u jesenjem delu prvenstva. Toskanci su pak tim koji je remizirao najviše puta u 2023. godini u svih pet najjačih šamionata Evrope: od devet odigranih mečeva u novoj godini, pet su završili sa podelom bodova.

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio - Marlon, Mari, Ico - Birindeli, Pesina, Sensi, Karlos Augusto - Čurija, Kaprari – Petanja.

EMPOLI 4-3-1-2: Vikario - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Parizi - Akpa Akpro, Marin, Bandineli Baldanci - Kaputo, Satrijano.

SERIJA A, 25. KOLO

Petak

Napoli - Lacio 0:1 (0:0)

/Vesino 67/

Subota

15.00: (2,15) Monca (3,25) Empoli (3,60)

18.00: (1,70) Atalanta (3,60) Udineze (5,40)

20.45: (2,85) Fjorentina (3,15) Milan (2,60)

Nedelja

12.30: (2,75) Specija (2,90) Verona (2,90)

15.00: (2,30) Sampdorija (3,15) Salernitana (3,35)

18.00: (1,35) Inter (4,90) Leče (9,50)

20.45: (2,80) Roma (2,85) Juventus (2,90)

Ponedeljak

18.30: (1,82) Sasuolo (3,50) Kremoneze (4,60)

20.45: (2,50) Torino (3,10) Bolonja (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanNikola MilenkovićSerija ABraim Dijaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara