Susret dva majstora: Novi Pazar klicao Ljajiću, Bamidele bežao kao antilopa

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.04.24. | 18:05

Dobar fudbal i remi Novog Pazara i niškog Radničkog – 2:2

Pazar i niški Radnički podelili su plen u 30. kolu Mozzart Bet Superlige, u utakmici gde je domaćin dva puta stizao prednost rivala - 2:2 (1:1). Uoči podele ekipa u dve grupe po plasmanu, nisu dozvolili Pazarci da ih Nišlije preteknu. Ostali su deveti.

Dejan Joksimović je na ovosezonskoj premijeri napustio Gradski stadion pognute glave, kao trener Radničkog 1923 potpisao je kapitulaciju (0:2), ali je sa nekim drugim igračima u crvenim dresovima uzeo bod, a minuti su ga delili od čitavog plena.

Izabrane vesti

Slavko Matić je posle dva poraza, računajući i Kup Srbije, upiasao remi. Osim golom u sezoni obradovao ga je Adem Ljajić, kojem se klicalo kraj Jošanice. Konačno je prekinuta serija od pet poraza. Izostala su tri boda, ali je napravljen neki pomak, a debi u najjačoj ligi Srbije imao je nekadašnji kadet i omladinac Crvene zvezde Daris Karišik.

Skoro idealni uslovi za fudbal, momci raspoloženi za nadigravanje i malo publike na tribinama. Najvatrenije pristalice čete koju sa klupe odnedavno predvodi naslednik i prezimenjak Igora Matića transparentom su dale glas igranju fudbala isključivo vikendom, pa je severni sektor zvrjao prazan.

Konkretna igra Nišlija između šestog i osmog minuta donela je rezultat. Radila je leva strana, uz završnicu u centrali i sa mnogo defanzivnih propusta Dragana Bojata. Najpre je Milorad Stajić glavom uzdrmao stativu na centaršut Davida Petrovića, a potom se Stefan Vukić samo poklonio na asistenciju Jusufa Bamidelea - 0:1.

Mogao je Bojat da se ispravi u 12. minutu, kada je na asistenciju Marka Šćepovića traljavo završio napad u protivničkom šesnaestercu. Lopta je ostala kod domaćina, ali je Ljajića posle kombinacije sa Sejdubom Sumom izblokirao Bazile Jamkam.

Zicer je u 16. minutu propustio Ljajić. Lepo ga je uposlio Petković, a bivši reprezentativac Srbije iz peterca je prebacio prečku. Korneri su bili prilika za pretnje na oba dela terena. Nakon prvog u 17. minutu Emir Azemović je tukao visoko preko gola, da bi dva minuta kasnije Miljan Momčilović sprečio Vukića da sa par metara ćušne loptu u mrežu Nikole Mirkovića.

Ljajić je iz slobodnjaka gađao pod prečku u 22. minutu, što je osujetio Dimitrije Stevanović. Izvedba Ljajića i Nikole Srećkovića u 30. minutu više je obećavala, ali kao da ne najavila sjajnu akciju Ljajića, Šćepovića i Petkovića dva minuta docnije, čija je rezultanta prvenac popularnog Ćićka u plavo-belom dresu - 1:1.

Mogao je Vanja Ilić u 34. minutu da vrati gostima prednost. Iz slobodnog udarca sa oko 17 metara minimalno je promašio. Već u narednom minutu Bojat je stavio na muke Anana, koji umalo nije zatresao sopstvenu mrežu.

Do odmora još dve pretnje u režiji Ljajića, u 36. i 42. minutu. Najpre je otišao previše levo, da bi u nastavku Petković neprecizno tukao, a potom je Stevanović pokupio šut prve zvezde Plavih sa nekih 18 metara.

Ostavio je Matić u svlačionici indisponiranog Bojata i od starta pokušao sa Nigerijcem Adetunđijem Rasakom Adešinom na desnom beku. Vrlo brzo Bamidele je nadmudrio tri godine mlađeg zemljaka i naterao ga da skrivi penal. Nije Bamidele pobegao od odgovornosti sa kreča - 1:2.

Krenuo je Novi Pazar odlučnije. Srećković je u 52. minutu oklevao, pa je Jamkam izbacio loptu iz gola. Petković je u 59. minutu tukao sa 14 metara u Stevanovića, dok je Stajić na suprotnom kraju nišanio pored stative.

Trostruka izmena Matića u 63. minutu trebalo je da pojača napadački potencijal domaćina, ali su Nišlije osam minuta kasnije umalo otišle na plus dva. Mirković je, ipak, dobio duele sa Bamideleom i Petrovićem. U 73. minutu tranzicija crvenih i neprecizan udarac Nemanje Belakovića.

U završnici je pokazao Filip Knežević brzinske kvalitete. Prošao je po desnoj strani i oko penaltika pronašao Ljajića, kojeg je srušio Jamkam. Novi penal i opet u glavnoj ulozi igrač nad kojim je napravljen. Ljajić je bio hladnokrvan - 2:2.

Tako je i ostalo.

MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO:

NOVI PAZAR - RADNIČKI 2:2 (1:1)

/Petković 32, Ljajić 85 pen - Vukić 8, Bamidele 50 pen/

Novi Pazar,

Gradski stadion.

Gledalaca: 1.500.

Sudija: Pavle Tomić.

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković 6,5 - Bojat 5 (46. Adešina 5,5) Azemović 6, Anan 6, Floro 6 - Momčilović 6,5, Petković 7 (78. Karišik -), Srećković 6 (63. Opara 6), Ljajić 7,5 - Šćepović 6,5 (63. Knežević 7), Suma 6 (63. Đo 6).

RADNIČKI (4-2-3-1): Stevanović 6,5 - Petković 6, Jamkam 6,5, Vojnović 6, Petrović 6,5 - Stajić 7 (79. Luković -), Ado 6 - Belaković 6 (79. Čolović -), Ilić 6 (90+1. Mesarović -), Bamidele 7,5 - Vukić 7.

Igrač utakmice: Bamidele


MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Nedelja

Napredak - Radnik 0:2 (0:1)

/Hajdarević 11, Duronjić 88/

Vojvodina - TSC 3:2 (2:0)

/Zukić 9, Kembel 44, Petrović 90+5 - Đakovac 49, Jovanović 79/

Crvena zvezda - Železničar 3:0 (1:0)

/Ivanić 45, Endijaje 72, Olajinka 86/

Čukarički - Partizan 3:2 (1:0)

/Vinisijus 28, Ivanović 51, Nikčević 90+4 - Severina 90, Baždar 90+2/

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički N 2:2 (1:1)

/Petković 32, Ljajić 85 pen - Vukić 8, Bamidele 50 pen/

Mladost Lučani - IMT u toku

Spartak - Javor u toku

20.00 (2.75) Voždovac (3.35) Radnički Kragujevac (2.55)


 


tagovi

Adem LjajićJusuf BamideleSlavko MatićDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara