Ruben Amorim (Reuters)
Ruben Amorim (Reuters)

Sutrašnji derbi donosi naslednika Jirgena Klopa Liverpulu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 15:05

Sportingov trener najavljuje odlazak ako ne osvoji titulu

Što je za Liverpulove navijače Jirgen Klop, to je za Sportingove Ruben Amorim. A mogao bi uskoro da postane baš Klopov naslednik u Liverpulu.

Nekadašnji vezista Benfike je ljubimac Sportingovih pristalica otkako je došao pre četiri godine. U prvoj punoj sezoni na klupi je osvojio titulu šampiona čekanu čak 19 godina u zeleno-belom dresu kluba iz Lisabona i stao uz rame ljutim rivalima Portu i Benfiki koji su godinama dominirali portugalskim fudbalom. Iste sezone je osvojio i Liga kup Portugalije, a naredne još jedan i drugo mesto u prvenstvu.

Izabrane vesti

Prošla sezona je bila razočaravajuća. Sporting je završio tek kao četvrti, nije osvojio nijedan kup trofej, a u Ligi Evrope je dogurao do četvrtfinala. Amorim je ponudio ostavku ali Sportingov predsednik je to decidno odbio i opisao Amorima kao “jednog od najboljih trenera na svetu”.

Poverenje se isplatilo pa je Sporting trenutno prvi na tabeli u Primeiri, a plasirao se i u finale Kupa Portugalije. Na žalost Sportingovih navijača, privukao je i interesovanje Liverpula. Po brojnim izvorima, Portugalac je prva želja Redsa za naslednika Jirgena Klopa nakon što je Ćabi Alonso rešio da ostane u Leverkuzenu.

Crveni su spremni i da plate obeštećenje Sportingu u visini od 15.000.000 evra, a čini se da je i on spreman za selidbu u Liverpul. Danas je najavio mogućnost odlaska sa klupe Sportinga na konferenciji za medije u Lisabonu. 

Da li možete da obećate da ćete da ostanete u Sportingu?

“Ne, ne mogu to da garantujem”.

Kada ćete znati odluku?

“Sporting već igra za budućnost, nisam ja taj koji odlučujem. Dao sam reč i ne mogu da je pogazim. Ako ne osvojimo titule, moraću da odem. Bilo je jasno od početka i to je opklada koju sam napravio sa svojim igračima. Moramo da osvajamo trofeje. Prvo treba da vidimo da li smo u stanju za to, pa ćemo onda da donosimo odluke. Ne treba niko da brine, budućnost je isplanirana na duže staze. Sprmeni smo za sve situacije u sledećoj sezoni. Na pravom smo putu”.

Da li ste razgovorali sa rukovodstvom Sportinga o plaćanju klauzule?

“Ne želim više da pričam o mojoj budućnosti, fokus je na sledećoj utakmici. Nema nikakvih pregovara sa Sportingom, mnogo dugujem ovom klkubu. Jako sam srećan ovde i nikada nisam pravio pritisak da odem”.  

Sporting sutra igra meč sezone protiv gradskog rivala Benfike. Beži joj bod i ima utakmicu manje. Ako pobedi u derbiju, bio bi to ključni korak ka osvajanju titule iako do kraja ima i gostovanje Portu. Sutrašnji meč bi mogao da donese i konačan odgovor o budućem treneru Liverpula. Ako Sporting izgubi, Amorim bi bio bliže klupi Redsa...


tagovi

Ruben Amorim

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara