Svakom gostu tri su boda dosta

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.12.20. | 15:34

Domaćini izgubili sva tri meča

Srpska izreka kaže da je svakog gosta tri dana dosta, ali u nemačkoj Cvajti danas svima gostima su pripala po tri boda. Ojadili su domaćine, ostavili ih uplakane.

I što je najčudnije, u sve tri utakmice gosti su bili autsajderi. Nije im to smetalo da danas igraju kao u transu.

Izabrane vesti

Aue je dočekao Regenzburg sa epitetom velikog favorita. Igrao je kod kuće, bio na boljem mestu na tabeli, a uz to imao je niz od četiri utakmice bez poraza, dok su gosti slavili u prošlom kolu nakon tri vezana neuspeha. Ali, izgleda da je taj trijumf prošle nedelje razdrmao Crvene, koji su odmah dodali i drugu pobedu i pomerili se na tabeli ka sredini – 2:0.

Bio je to prilično rutinski trijumf crveno-belih, pošto su do dva gola prednosti došli do poluvremena, a kasnije bez mnogo iskušenja sačuvali tu razliku, do nova tri boda.

Istim rezultatom je Nirnberg slavio protiv Paderborna – 2:0.

Ovde je na papiru takođe sve bilo na strani domaćina. Šest mesta razmaka na tabeli je bilo u korist Paderborna, koji je pre poraza u prošlom kolu imao seriju od pet mečeva bez neuspeha. Ali, izgleda da je kriza uhvatila tim. U prošlom kolu poraz od Karlsruea, danas pad kod kuće protiv skromnog Nirnberga.

Imao je Paderborn sve statističke podatke na svojoj strani, osim – golova. Hak je u 8. minutu doneo prednost Nirnbergu, a Lohkemper duplirao samo što je počelo drugo poluvreme. I tu je bio kraj za crno-plave.

Iako je poslednji na tabeli Vircburger je bio blagi favorit protiv Sandhauzena. “Kvaka” je bila u tome što su gosti imali crni niz od šest mečeva bez pobeda, dok su crveno-beli u prethodnom meču kod kuće pobedili Hanover i najavili bolje sutra.

Ali, bolje sutra – malo sutra. Sandhauzen je odigrao mnogo bolje, malo je napeto bilo u poslednjim minutima, jer je Vircburger prišao na gol zaostatka u 88. minutu, ali na kraju je ostalo 3:2 za gostujući sastav.

CVAJTA – 10. KOLO

Petak

Kil – Bohum 3:1 (1:1)

/Muling 31pen, Bartels 64, Li 65 - Zoler 33/

Fortuna Dizeldorf - Dramštat 3:2 (0:0)

/Hernings 56, Karaman 77, Kovnacki 89 - Dursun 51, Kempe 67pen/

Subota

Braunšvajg - Sankt Pauli 2:1 (0:1)

/Bar 67, Kaufman 82 - Ditgen 2/

Grojter - Hajdenhajm 0:1 (0:0)

/Teuerkauf 60/

Hamburger - Hanover 0:1 (0:1)

/Vejdant 13/

Osnabrik - Karlsrue 1:2 (1:0)

/Birman 28 - Koter 77, Hofman 89/

Nedelja

Aue – Regeznburg  0:2 (0:2)

/Albers 8, Stolce 40p/

Paderborn – Nirnberg  0:2 (0:1)

/Hak 8, Lohkemper 49/

Vircburger – Sandhauzen  2:3 (1:1)

/Lotric 42, Hagele 88 – Keita-Ruel 18, 70, Paurević 54/



tagovi

CvajtaNirnbergSandhauzenPaderbornVircburgAueJan Regensburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara