Dušan Tadić (Reuters)
Dušan Tadić (Reuters)

Tadićeva golčina sa pola terena! Posle oluje na Crnom moru, istanbulska fešta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 21:18

Fenerbahče slomio upornu Adanu Demir i šestom vezanom pobedom nastavio da prati lidera Galatasaraj u stopu

Više od dve nedelje u koje je stala i reprezentativna pauza prošlo je otkako je Fenerbahče preživeo oluju na Crnom Moru. Gostovao je tog 17. marta Trabzonu, njegovi igrači bili su žrtve nasrtaja domaćih navijača koji su preplavili teren izazvavši opšti metež. Primili su Dušan Tadić i drugov po koji udarac, ali da neprijatne scene o kojima se i dan danas priča nisu ostavile posledice videlo se i večeras u okršaju 31. kola turske Superlige.

U Istanbulu je gostovala Adana, a izabranici Ismaela Kartala priredili su svojim navijačima feštu na kojoj je centralnu tačku izveo Dušan Tadić! Kapiten reprezentacije Srbije je u 70. minutu majstorskim golom sa gotovo pola terena najavio trijumf domaćina, a Fener je nastavio da prati lidera Galatasaraj u stopu, ne dozvolivši mu da stekne značajniju prednost u šampionskoj trci - 4:2.

Izabrane vesti


Imao je duel u Istanbulu interesantnu uvertiru, budući da je Fudbalski savez Turske tokom dana objavio sankcije za aktere pomenutog meča u Trabzonu, a na listi kažnjenih jednom utakmicom neigranja bili su golman i štoper Fenera Irfan Džan Egribajat i Džejden Ostervolde. Ipak, obojica su se našla u startnoj postavi. Začkoljica je u tome što su na vanrednoj sednici Saveza odluke revidirane, a dvojac istanbuslskog velikana dobio pravo da zaigra danas. Time je verovatno dodatno porastao pritisak ljudi u Trabzonu budući da se klub sa obale Crnog mora danas oglasio na tviteru i prozvao Savez nakon obelodanjenih sankcija.

Fener je pobedu apsolutno zaslužio iako je Adana bila prilično uporna i rešena da posao domaćinu maksimalno oteža. Jer gol Aleksandera Đikua iz 17. minuta, već u narednih osam minuta obezvredio je Mario Baloteli koji je bio strelac i na trećoj uzastopnoj utakmici. Rezultat 1:1 bio je aktuelan na poluvremenu i zaličilo je da bi Supermario mogao da pomrsi Feneru račune u jurnjavi za Galatasarajem.

Ipak, brzopotezno izveden aut Kavečija otvorio je Edinu Džeku gol šansu već u ranoj fazi drugog dela, a bosanski napadač je na iskustvo dobio duel, te levicom smestio loptu u mrežu. Dvadesetak minuta kasnije presing Fenera rezultirao je krađom lopte i Tadićevim remek-delom koje mu je donelo deveti ligaški, a čak 14 gol u svim takmičenjima (uz 13 asistencija pride). No Adana je odbijala da se preda i u 80. minutu zahvaljujući Barasiju ponovo prišla na minus jedan nagovestivši potencijalni problem za Kanarince. Međutim, nakon savršene kifle Šimanskog iz prekida i trzaja glavom Dursuna na drugoj stativi, krcati stadion Sukru Saračoglu mogao je da odahne i počne da slavi šestu uzastopnu pobedu Fenera.

Galata ostaje prva sa 84 boda, Fenerbahče ima dva manje, a do kraja prvenstva ostalo je samo sedam utakmica. Ono što je najinteresantnije, odluka o šampionu (Fener poslednju titulu osvojio 2013.) mogla bi da padne u pretposlednjem kolu kad će se igrati istanbulski derbi između Galate i Fenera.

TURSKA 1 - 31. KOLO

Utorak

Istanbul - Rize 0:4 (0:2)

/Olavojin 4, Minčev 44, 64, Akintola 90/

Antalija - Ankaragudžu 1:1 (1:0)

/Jesiljurt 40 - Bekiroglu 64/

Galatasaraj - Hataj 1:0 (1:0)

/Ikardi 12/

Gazijantep - Alanja 0:3 (0:2)

/Koka 6, 72, Ajdin 32

Sreda

Sivas - Karagumruk 1:0 (0.0)

/Manaj 89/

Fenerbahče - Adana 4:2(1:1)

/Điku 17, Džeko 51, Tadić 70, Dursun 85 - Baloteli 25, Barasi 80/

Kajzeri - Kasimpaša 0:2 (0:1)

/Da Kosta 22, Hajradinović 58/

Konja - Trabzon 1:3

/N'Zonzi 79 - Trezege 19, Višća 59pen, Fountas 89/

Četvrtak

19.30: (2,55) Bašakšehir (3,35) Bešiktaš (2,75)

19.30: (1,95) Samsun (3,50) Pendik (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FenerbahčeAdana DemirAdanasporAdanaDušan TadićEdin DžekoMario Baloteli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara