Tijago Silva (©Reuters)
Tijago Silva (©Reuters)

Tijago Silva: Piksijeve izjave nas motivisale, to je nedostatak poštovanja

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 08:56

Iskusni štoper zadovoljan igrom Brazila. Ne i izjavama iz protivničkog kampa

Zvučalo je pomalo smešno. Uostalom, ko danas igra fudbal sa četvoricom ili petoricom napadača? E pa, Brazil zaista igra. Sa centarforom, dvojicom krilnih i dvojicom vrlo ofanzivnih veznih igrača rasparao je linije srpskog tima. I mada se to negde moglo očekivati, fascinirao je Selesao igrom u odbrani. Ništa nije dozvolio Srbiji. Ne slučajno. Tijago Silva otvoreno kaže da su Brazilci uzeli Srbe na zub, isprovocirani izjavom Dragana Stojkovića Piksija pre meča.

Možda su mu i pogrešno prenete, jer Piksi ništa strašno nije rekao. Ali njegov pokušaj da bude duhovit na pitanje o tome kako će Orlovi protiv četvorice napadača nije naišao na razumevanje u Brazilu.

Izabrane vesti

Rekoste četvorica napadača će da igraju? Onda smo gotovi. O, moj Bože. Mora da ste baš srećni što imate četvoricu napadača u isto vreme? A šta je sa odbranom? Neko mora da igra i odbranu, zar ne?“, rekao je Stojković dan pred meč i odmah nastavio sa pohvalama da je Brazil odličan tim, favorit za planetarnu krunu...

Uzalud, izjava je nekako stigla do Tijaga Silve, maestralnog brazilskog štopera, koji je juče pecao sve srpske pokušaje kao udicom. I on je nije razumeo na prijateljski način.

Uvek smo srećni kada pobedimo sa 1:0 ili 2:0. Srećni zbog toga što pozadi nismo mnogo trpeli. Ne volim mnogo da govorim, da izazivam kontroverze, ali njihov trener je pitao: ’Ko će da vam brani gol ako budete igrali sa četvoricom napadača?’ To je nedostatak poštovanja“, zagrmeo je Tijago Silva i nastavio u istom ritmu.

Ne tražimo ni od koga da nas se plaši, ali malo poštovanja... Da su malo analizirali naš tim videli bi da retko primamo golove, bez obzira na to da li igramo sa trojicom ili četvoricom napred“.

Na Lusail stadionu to smo mogli da vidimo i na delu. Brazilce očigledno ne smeš ni popreko da pogledaš. Nije da im je Tite čitao Stojkovićevu izjavu u svlačionici.

Ne, živimo u tom vremenu, sve dođe do vas. Telefoni, društvene mreže, koliko god da bežiš od toga... Otvoriš Instagram i eto ga na ’naslovnoj strani’. Zaista ne volim da previše pričam o protivnicima, jer svima njima ukazujemo puno poštovanje. Ali njihov selektor nije poštovao nas, posebno nas u defanzivi, jer zna on ko su Markinjos, Danilo, Aleks Sandro i Tijago Silva“.

Ako i nismo znali, dobro smo naučili.

Fudbalski smo ih zatvorili. Trudili se da neutralizujemo njihove poteze. Nisu imali šansu da daju gol. Pa neka nas sledeći put malo bolje analiziraju. I neka govore sa malo više poštovanja“, završio je Silva.

S obzirom na to šta smo rekli na terenu, vreme je da sada – zaćutimo.


tagovi

Dragan Stojković PiksiTijago Silvafudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara