Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tilburg - ring za holandske davljenike

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 12:00

Mozzart daje najveću kvotu na svetu na pobedu Viljema II protiv Ado Den Haga, čak 1,85!

Viljem II i Ado Den Hag već posle 22. runde nemaju blistavu perspektivu kada je reč o ostanku u Erediviziji. Ona se neće popraviti ni ako u Tilburgu (16.30) dva davljenika odigraju nerešeno, ali je sigurno da će tim koji eventualno bude poražen biti praktično precrtan.

Na stadionu Kralja Viljema II sastaju se timovi koji su od sigurne zone udaljeni čak devet bodova. Od 66 bodova koji su bili u opticaju od starta prvenstva zaključno sa 22. kolom, Rode i Trikolori osvojili su mizernih 13. Nije čudo što će ovo biti sudar Viljemove druge najdarežljivije odbrane lige i Adoovog smušenog napada koji se postarao za svega 19 prvenstvenih golova ove sezone.

Izabrane vesti

Viljem je pre oko mesec dana smenio trenera Adija Kostera, kojeg je krajem januara zamenio crnogorski stručnjak Željko Petrović. Posle pobede 2:0 nad fenjerašem Emenom delovalo je da je novopridošli strateg udahnuo novi život ekipi iz Tilburga, ali već u naredne dve runde stiglo je bolno otrežnjenje. Petarda na gostovanju Fajenordu na De Kajpu, a onda šest šamara od Utrehta u sledećoj rundi.

EREDIVIZIJA, 18.45: (3,30) GRONINGEN (3,40) FAJENORD (2,20)

Deo alibija za katastrofalne rezultate, ne samo u poslednje dve nedelje, može se tražiti u skoro dvomesčnom izostanku provg čuvara mreže Robina Rujtera. Uglavnom ga je menja Jorn Brondel, ali je od dolaska crnogorskog stručnjaka šansu počeo da dobija Arijent Murić. Posle 11 primljenih golova u poslednje dve utakmice, pozajmljeni golman Mančester Sitija verovatno je zažalio što mu je Petrović uopšte i pružio šansu.

Kada je reč o ekipi iz Haga, Ado nije osetio slast pobede osam utakmica zaredom (pet poraza). Ta serija poklapa se sa povredom koju je najzvučniji i najvredniji igrač tima Deril Janmat zaradio sredinom januara. Negde baš u to vreme kao slobodan fudbaler nakon završene sage u poljskoj Arci stigao je Marko Vejnović i trebalo bi ponovo da se nađe u startnoj postavi.

Tokom 2019. godine ovi rivali su odigrali dva meča u holandskoj eliti i režirali dve neverovatne goleade, obe u Hagu. Jedna je završena pobedlom bodova i sa ukupno šest pogodaka, u narednoj je Ado razmontirao rivala 6:2. Pa kako onda ne očekivati golove?


tagovi

Viljem IIAdo Den Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara