Tim 10. kola Mozzart Bet Superlige: Prvi put bez crveno-belih

Vreme čitanja: 4min | uto. 06.09.22. | 12:02

Crno-beli dominiraju, a tu su igrači Čukaričkog, Vojvodine, Mladosti, Novog Pazara i Napretka

Novi Pazar na čelu tabele, a u idealnih 11 desetog kola Mozzart Bet Superlige – nijedan fudbaler Crvene zvezde. Prvi put u ovoj sezoni, bar u situacijama kada su crveno-beli igrali svoje utakmice, što vam jasno govori da se fudbal ne igra samo na Topčiderskom brdu.

Mada, ovog puta u timu kola dominiraju Partizanovi igrači, čak četvorica su ih tu posle demoliranja Kolubare. Ali crno-belima se već nekoliko puta ovog leta dešavalo da nemaju predstavnika u najboljih 11, a i njihova sedma pozicija na tabeli svedoči da ni u Humskoj sigurno nisu zadovoljni dosadašnjim razvojem, bez obzira na to što imaju dve utakmice manje.

Izabrane vesti

Na čelu tabele Novi Pazar, aktuelnim šampionima iz Zvezde za vrat dišu i Vojvodina i Čukarički, Napredak se konačno uspravlja posle očajnog starta sezone… Evo kako je to izgledalo u 10. kolu Mozzart Bet Superlige, barem u očima naših izveštača sa svih stadiona.

NIKOLA PETRIĆ (Napredak) 7: Prošlo kolo prva pobeda za Napredak i prvi put mesto u idealnih 11 za golmana kruševačkog tima. Ove nedelje druga pobeda Napretka i drugi put mesto u idealnih 11 za Nikolu Petrića. Po broju odbrana po utakmici i dalje drugi golman lige sa prosekom od 4,34 po meču. Ispred je samo Miloš Ostojić iz lučanske Mladosti.

MARKO ŽIVKOVIĆ (Partizan) 7: Poraslo mu je samopouzdanje posle partije u 168. večitom derbiju. U petardi protiv Kolubare upisao je i asistenciju kada je centaršutem gađao u glavu Rikarda Gomeša, još tri puta je dodao pas za šut saigrača. Sada sledi Evropa, za crno-bele bi bilo dobro kada bi Marko Živković nastavio u istom ritmu.

IGOR VUJAČIĆ (Partizan) 7: Rutinski obavljen posao, mada treba reći da protivnik iz Lazarevca nije Partizanovu odbranu ni stavio na posebno ozbiljno iskušenje. Dobar deo posla tu je uradio i vezni red crno-belih, Igor Vujačić je samo smireno dirigvao svim defanzivnim akcijama.

NEMANJA ĐEKOVIĆ (Napredak) 7: Marta ove godine je 19-godišnji štoper prvi put odigrao svih 90 minuta na jednoj utakmici, ovog leta se Nemanja Đeković izborio za status startnog “bonusa” u ekipi Dušana Đorđevića. I ne samo da za sada uspeva da tu i opstane no je protiv Spartaka upisao i superligaški prvenac kada je skoro iz mrtvog ugla glavom pogodio za 2:0 Čarapana.

NEMANJA TOŠIĆ (Čukarički) 6,5: Bilo je to dominantno izdanje Čukaričkog u kojem su logično napadači izbili u prvi plan. Delom i zato što su defanzivci svoje obavili besprekorno. Nemanja Tošić je stigao da pomogne i napred, dva puta čak i sam zapretio, ponavljao se na levom boku. Statistička platforma Comparisonator kaže da je dobio 10 vazdušnih duela, 15 defanzivnih, više nego bilo koji drugi igrač na njegovoj poziciji u ovom kolu.

HAMIDU TRAORE (Partizan) 7,5: Uverljiva igra crno-belih posle duže vremena, a Hamidu Traore je taj koji je hvatao sve na crno-beloj polovini terena i time ofanzivnijim igračima dozvoljavao da se posvete napadu. Par podataka da potkrepe tu tezu: devet dobijenih defanzivnih duela, osam osvojenih lopti, četiri na protivničkoj polovini terena, čak i šest driblinga. Veoma dobar.

ĐORĐE GORDIĆ (Mladost Lučani) 7,5: Ovo je bila partija koja objašnjava šta je to Mančester Siti video u centralnom veznom Mladosti iz Lučana. I ne samo zbog lepotice od gola za 4:1 protiv Javora, već i zato što je sve vreme vukao loptu napred, jeo kilometre pred sobom. Osvojio pride sedam loptu, tri na protivničkoj polovini terena, imao tri driblinga, sve skupa 41 uspešan pas, dobio je četiri defanzivna duela…

NIKOLA BOGDANOVSKI (Novi Pazar) 7,5: Da nas danas neko pita koji je to fudbaler najzaslužniji za prvo mesto Novog Pazara na tabeli Mozzart Bet Superlige – ne bismo znali da odgovorimo. Jer svaki put neko novo ime odskoči, a svaki bod se osvaja kroz timsku igru. Bogdanovski je dao verovatno i ključan doprinos pobedi prvenstveno time što je iznudio crveni karton Filipa Ivanovića i penal sa kojeg su Pazarci stigli do prvog gola da bi zatim u 63. minutu najlepšim golom na utakmici i sam krunisao odličnu igru.

IBRAHIMA NDIAJE (Čukarički) 7,5: Pregazio je Čukarički rivala u 10. kolu Mozzart Bet Superlige, a pregazio je i Ibrahima Ndiaje svoje čuvare iz Radnika. Dva od četiri gola Čuke potpisao je Senegalac i po statističkim podacima Comparisonatora u ovom kolu imao najveći ukupni indeks među levokrilnim fudbalerima, ispred Kvinsija Meniga i Aleksandra Kataija.

NIKOLA ČUMIĆ (Vojvodina) 7,5: Neke stvari statistika jednostavno ne može da objasni. Pitanje je da li je Nikola Čumić stigao i da raspakuje kofere nakon što je iz Atine stigao u Novi Sad, protiv Voždovca je na teren kročio u 55. minutu, već u 61. minutu debi u dresu Stare dame začinio golom za 1:0 da bi, kada se učinilo da su Lale ostale bez daha, duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio još jednom i Vošu podigao na treće mesto na tabeli. Od debitanta se više nije ni moglo očekivati.

RIKARDO GOMEŠ (Partizan) 8,5: Domintano izdanje golgetera sa Zelenortstkih ostrva. Defanzivci Kolubare se se odbijali od Partizanovog napadača. Drugi het-trik u novoj sezoni Mozzart Bet Superlige nakon što je baš Kolubarin Ante Vukušić postigao prvi. Gomeš je svoj ukrasio i jednom asistencijom, tek da nekom slučajno na padne na pamet da bi mogao da ga izazove u trci za igrača kola.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet SuperligaNikola PetrićMarko ŽivkovićIgor VujačićNemanja TošićĐorđe GordićHamidu TraoreIbrahima NdiajeNikola BogdanovskiRikardo GomešNikola ČumićNemanja Đeković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara