Benzema (© Reuters)
Benzema (© Reuters)

To već liči na Real: Četvrta u nizu, opet je bilo drhtanja u finišu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 22:55

Karim Benzema maltene sam pobedio Eibar – 3:1

Ili pate ili „briju“. Za razliku od dela sezone kad su se mučili u Ligi šampiona, a u prvenstvu trpeli šamare od Valensije, Kadiza i Alavesa, fudbaleri Valensije izgledaju kao Formula 1 u poslednjih nekoliko etapa La Lige. Pobeda nad Seviljom u Andaluziji, dva vezana slavlja u Madridu protiv Atletika i Bilbaa, te nastavak niza u vidu rezultata na Ipurui, iako je u završnici mogao da ostane bez dva boda – 3:1.

Eibaru nije vredelo ni što je odigrao jednu od kvalitetnijih utakmica ove jeseni i u finišu imao šansu da ukoči favorita. Ovako, uprkos ziceru za izjednačenje u nadoknadi, morao je da pruži ruku prvaku Španije: 11. put u poslednjih 13 međusobnih okršaja.

Izabrane vesti

Da će Hose Mendilibar čestitati Zinedinu Zidanu moglo se pretpostaviti posle manje od frtalj sata. Gosti su ekspresno otvorili utakmici, u brzinama koje Baski nisu mogli da prate, dovoljno da zadrže korak sa Atletikom, s tim da Jorganžije imaju dva meča manje. A, Real ima Karima Benzemu koji u poslednje vreme rešeta. Dao je po dva gola Borusiji iz Menhengladbaha, Bilbau u vanrednoj rundi tokom sedmice, da bi u završnom susretu 14. kola odlučujuće uticao da favorit stekne prednost koja mu je garantovala komotniji nastavak utakmica. Prvo ga je već u 6. minutu Brazilac Rodrigo proigrao, francuski napadač demonstrirao snalažljivost, sjajnim prijemom omogućio sebi zicer i matirao Marka Dmitrovića, da bi već u 13. nagradio Lukasa Vaskeza za upornost, a Luku Modrića za praćenje akcije i Realu doneo prednost koju nije ispustio.

Iako je Eibar igrao iznad svojih mogućnosti. Doduše, tek kad je dvaput matira. Krenuo je fino da kombinuje, što je kapiten Garsija Kike krunisao efektnim golom – najlepšim potezom na meču – u drugom delu ukazala se prilika Mutu – ruku na srce, Rodrigo je na suprotnoj strani propustio dve šanse – i može biti da je, kao na susretu sa Bilbaom, i drugi baskijski tim oštećen za jedanaesterac. Deset minuta pre kraja Serhio Ramos je laktom igrao u kaznenom prostoru i taman kad je javnost pomislila da Real ima sudijsku protekciju kapiten kraljevskog kluba je uklizavanjem u nadoknadi sprečio Pedra Bihasa da donese izjednačenje.

Umesto senzacije, trijumf gostiju potvrdio je u narednom napadu Lukas Vaskez posle druge asistencije Karima Benzeme. Real je i ovu krivinu prošao...

PRIMERA - 14. KOLO

Petak

Bilbao - Ueska 2:0 (0:0)

/Kodro 86pen, Nunjez 90/

Subota

Atletiko Madrid - Elče 3:1 (1:0)

/Suarez 41, 59, Kosta 80 penal – Boje 64/

Barselona – Valensija 2:2 (1:1)

/Mesi 45, Arauho 52 – Dijakabi 29, Gomez 69/

Levante - Sosijedad 2:1 (1:1)

/Marti 28, De Frutos 87 - Isak 22/

Osasuna - Viljareal 1:3 (0:2)

/Roberto Tores 70 pen - Moreno 7 i 86, Ninjo 29/

Sevilja - Valjadolid 1:1 (1:0)

/Okampos 31pen - Raul Garsija 87/

Nedelja

Selta – Alaves 2:0 (1:0)

/Mendez 19, 80/

Granada - Betis 2:0 (2:0)

/Soldado 14, 20/

Kadiz - Hetafe 0:2 (0:1)

/Kučo 33, Maksimović 90+4/

Eibar – Real Madrid 1:3 (1:2)

/Kike 28 – Benzema 6, Modrić 13, Lukas Vaskez 90+2/



tagovi

Real MadridKarim Benzema

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara