TRANSFERI (20. januar): Real kupio štopera za 50.000.000! Betis hoće Mitrovića, Kvarežma napušta Bešiktaš, PAOK doveo zamenu Prijoviću za 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 14min | ned. 20.01.19. | 22:55

Iz minuta u minut pratite sva dešavanja sa fudbalske pijace...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Propao transfer Marka Arnautovića u Kinu. Opširnije OVDE
- Dinamo za Srbina dao 1.000.000 evra. Opširnije OVDE
- Šta još koči Pjonteka?
- Odbijena prva ponuda za Rajkovića. Opširnije OVDE
- Modrić definitivno zatvorio vrata Interu
- Čelsi opipava Kutinjov puls
- PAOK je doveo zamenu za Aleksandra Prijovića. Opširnije OVDE

Izabrane vesti


Poštovani čitaoci, to bi bilo to za danas. Sa novim vestima javićemo se već sutra ujutru. Laku noć želi vam redakcija portala MOZZART Sport.

22.45 - I jedna vest za kraj današnjeg druženja: Zenit je podigao cenu za Leandrea Paredesa u pregovrima sa Česlijem. Do sada se pretpostavljalo da ruski klub traži oko 40.000.000 evra, međutim L'Ekip je večeras objavio da je cena 55.000.000, što nam obećava uzbudljive dane u završnici januarske pijace.

22.11 - Turska Malatja ima dve velike želje ove zime, a to su napadači Fulama Abubakar Kamara i Neskens Kebano

22.06 - Fenerbahče se ozbiljno zanima i za zaboravljenog vezistu Čelsija Denija Drinkvotera mada ako dovedu Viktora Mozesa, šta će im i Englez koji je zaboravio da igra fudbal.

21.52 - Lider turskog prvenstva Bašakšehir ozbiljno razmišlja da proda Emanuela Adebajora Fenerbahčeu i novac usmeri na dovbođenje Islama Slimanija, fudbalera Listera na pozajmici baš u Feneru.  

21.35 - Bolonja je odlučila večeras da aktivira otkupnu klauzulu za Rikarda Orsolinija koja iznosi 16.000.000 evra.

21.19 - Milan je započeo pregovore sa Brižom oko kupovine holandskog veziste Arnauta Groenevelda (21) koji je privukao pažnju pojedini engleskih premijerligaša. Zato Rosoneri ne žele da ga ispuste i insistiraju na januarskom transferu iako bi Briž da ga zadrži do juna. 

21.08 - Vulverhempton želi da se pojača u veznom redu, a meta trenera Nuno Espirita Santa je 27-godišnji portugalski vezista Pele koji nastupa za Monako. S obzirom da savetnik Vukova Žorž Mendeš hara i u Monaku posao je lako izvodljiv.

20.40 - Oglasio se i trener i sportski direktor Lajpciga Ralf Rangnik. On se pomirio sa odlaskom prve zvezde Tima Vernera koji će pojačati Bajern.
"Kad Bajern finansijski zapne za nekog igrača nemoguće je takmičiti se s njima", slikovito opisuje Rangnik. 

20.32 - Mančester Siti nema nameru da dovede nijedno pojačanje ove zime poručio je Pep Gvardiola. To znači da i priča oko angažovanja Sebastijana Rudija (Šalke) na pozajmicu otpada.

20.25 - Mateo Darmijan trebalo bi uskoro da kompletira pozajmicu u Juventus do kraja sezone. Gazeta delo Sport je objavila večeras da će lider Serije A platiti Mančester Junajtedu 3.400.000 evra za ovaj posao.

20.18 - Španski As je objavio večeras da je Real dogovorio s Portom transfer braziliskog štopera Edera Militaoa koji će se preseliti u Madrid sledeće sezone za obeštećenje od 50.000.000 evra. Madriđani su požurili sa realizacijom posla jer bi igraču na leto klauzula porasla na 75.000.000 evra. 

20.10 - Bomba iz Turske: Rikardo Kvarežma je iznenadio tamošnju javnost izjavom da hoće da napusti Bešiktaš. Njegova sledeća destinacija trebalo bi da bude Porto.

19.37 - Napadač Jegelonije Karol Sviderski (21) preselio se u PAOK za 2.000.000 evra. Poljak će u Solunu zameniti Aleksandra Prijovića koji je nedavno otišao u Saudijsku Arabiju.

19.18 - Zenit se zanima za hrvatskog reprezentativca Milana Badelja. Iskusni vezista u poslednje vreme greje klupu Lacija, pa bi pozajmica u Rusiji mogla dobor da mu dođe, piše tamošnji Sport Ekspres

18.33 - Leonardo Spinacola je dobio dozvolu Stare dame da se preseli na pozajmicu u Bolonju do kraja sezone.

18.19 - Votford je neobično tih u ovom prelaznom roku, ali se u klubu radi na pojačanjima. Prvo novo lice trebalo bi da postane štoper Jeonbuka Min Jae Kim, reprezentativac Južne Koreje kojem je nadimak Čudovište. Stršljenovi se raspituju i za ofanzivca Liona Maksvela Kornea, ali je taj dogovor na dugom štapu.

18.00 - Zaboravljeni vezista Čelsija Viktor Mozes trebalo bi da se preseli u Fenerbahče tokom ove nedelje.

17.36 - Stiven Džerard je potvrdio da Glazgov Rendžers uskoro dobija pojačanje i to iz SAD. Radi se o Metu Polsteru, 25-godišnjem vezisiti Čikago Fajera.

17.15 - Veteran Midlzbroa Stjuart Dauning (34) mogao bi uskoro da promeni klub. Tim sa Riversajda želi da smanji budžet, a njegova zarada od 35.000 funti nedeljno veliki je teret u ovom trenutku za klub koji pokušava da ga proda ili sporazumno raskine ugovor.

16.59 - Jedna malo nerealna vest iz Španije. Betis je navodno zainteresovan za napadača Fulama i reprezentacije Srbije Aleksandra Mitrovića. U Sevilji ga navodno vide kao zamenu za Antonija Sarabiju, ali sumnjamo da je išta od ovoga realno.

16.50 - I posrnuli bundesligaš Štutgart se zanima za fudbalera Napolija Marka Roga kojeg želi da pozajmi do kraja sezone, javlja Đanluka Di Marcio.

16.38 - Arsenal pokazuje interesovanje za prvotimca Atletiko Madrida Želsona Martinsa, piše portugalski O'Žogo. Njemu bi put ka Emiratima trebalo da otvori angažovanje Alvara Morate koji stiže među Jorgandžije. 

16.33 - Rukovodstvo Vest Hema će tokom ove nedelje ponovo pokušati da zakaže sastanak sa kolegama iz Selte, a razlog je kupovina Urugvajca Maksija Gomeza za kojeg se ozbiljno zanimaju.

16.21 - Nabil Fekir neće nigde iz Liona ove zime. Lokalni mediji u Francuskoj pišu danas da će kapiten ovog kluba o daljoj karijeri odlučiti tek po završetku sezone. Dakle, ništa od selidbe u Premijer ligu, koja se spominje ovih dana. 

16.10 - Alvaro Morata će biti u utorak promovisan kao novi fudbaler Atletiko Madrida, javlja Marka

15.56 - Maks Alegri je poručio da Leonardo Spinacola može da ide (Bolonja ga želi) ali samo pod uslovom da na njegovo mesto dođe adekvatna zamena...

15.23 - Bojan Krkić je u završnim pregovorima sa MLS ligašem Nju Inglandom koji mu je ponudio trogodišnji ugovor i nedeljnu platu od 50.000 funti. Stouk je spreman da Krkića pusti za džabe kako bi rasteretio budžet. Potersi mu daju 27.000 funti nedeljno praktično ni za šta, pošto već dva meseca Španac srpskih korena nije u konkurenciji za tim.

15.15 - Čolo Simeone ne krije da se nada da će Alvaro Morata stići uskoro u Madrid i biti mu na raspolaganju za utakmicu protiv Hetafea narednog vikenda. Podsetimo, Atletiko će ga dovesti na pozajmicu, ali s opcijom da ga otkupi po ceni od 60.000.000 evra... 

15.03 - Otac štopera Sampdorije Joakima Andersena kazao je da njegov sin želi da ostane u Đenovi još najmanje jednu sezonu kako bi u potpunosti sazreo pre nego što prihvati neku od ponuda bogatih klubova. OVDE se podsetite ko je sve pokazao interesovanje za 22-godišnjeg Danca.  

14.55 - Kalčomerkato tvrdi da se Inter hladi od Ektora Erere, veziste Porta prema kojem je pokazivao pretenzije prethodnih dana...

14.30 - Adrijen Silva se dogovorio sa Bordoom oko pozajmice, sada se čeka da Klod Puel da dozvolu za transfer, koji bi mogao da postane trajan ukoliko Francuzi na leto iskoriste opciju o otkupu. Cifre za sada nisu poznate...

14.23 - Pols Skols pregovara o preuzimanju Oldama, engleskog četvrtoligaša.

14.01 - I još jedna vest iz Nanta. Kanarinci će pokušati da na pozajmicu dovedu Simona Faleta iz Ajntrahta (Frankfurt), pošto se Kara Mbođ vratio u Anderleht (prekinuta pozajmica) nakon svađe sa trenerom Halihodžićem

13.48 - Nica i Nant bore se za pozajmicu Valera Žermena iz Marselja. Nica bi iskusnog napadača umesto Marija Balotelija, a Nant umesto Sale koji je juče potpisao za Kardif. Problem su ogromna primanja Žermena na Velodromu, od čak 300.000 evra mesečno. Ako bi ga pozajmio, Olimpik bi insistirao da novi klub plaća celu platu. To značajno umanjuje šanse i Nici i Nantu.  

13.43 - Neko je jutros pitao za Fakunda Fereiru iz Benfike... Novo je da ga sada ne želi samo Sasuolo, nego su se u trku uključili Frozinone i Đenova, koja ga vidi kao jednu od opcija da zameni Pjonteka

13.39 - Gonzalo Iguain nije u protokolu za utakmicu Milana i Đenove. Još jedan dokaz da je odlazak u Čelsi pitanje trenutka...

13.36 - Mančester ne može da pronađe adekvatno rešenje na poziciji zadnjeg veznog. Za sada. Zato je Pep Gvardiola predložio kratkoročno i jeftino rešenje u liku Sebastijana Rudija kog jako dobro poznaje iz vremena dok je vodio Bajern Minhen, a ovoj igrao za Hofenhajm. Navodno, Siti planira da zatraži nemačkog reprezentativca na šestomesečnu pozajmicu, a Šalke je spreman za "akciju" ukoliko Englezi dovoljno plate. Zanimljivo da se ta dva kluba sastaju u osmini finala Lige šampiona...    

13.28 - Crvena zvezda poslala Ze Markosa na pozajmicu. Opširnije OVDE

13.25 - Totenhem je dobio ponudu da pozajmi Žorž Kevina N'Kudua Bešiktašu do kraja sezone, javlja Ekip.  

13.21 - Telefut tvrdi da je Leonardo Žardim počeo pregovore sa Lesterom. Očekuje se da Klod Puel uskoro dobije otkaz. Bivši trener Monaka odbio je nekoliko bogatih ponuda sa Bliskog istoka, jer želi da se dalje dokazuje u evropskom fudbalu. 

13.19 - Najavili smo već novi ugovor sa Antonija Marsijala, do 2024. godine. Francuski izvori javljaju da će sve biti ozvaničeno tokom naredne nedelje...

13.12 - Skupoceni napadač Aston Vile Džonatan Kođija (pre dve i po godine plaćen 13.000.000 evra), nije u prvom planu kod novog trenera Vile Dina Smnita i želi da ide iz kluba. Anže je prvi stao u red, ali i ako uspe da ubedi igrača dogovor će najverovatnije podrazumevati samo pozajmicu, pošto Englezi žele da ga prodaju nekom bogatijem klubu i tako vrate dobar deo novca uložen u taj transfer iz Bristola.  

13.04 - Zanimljivu izjavu dao je danas novi generalni direktor Intera Bepe Marota:
"Godin? Da, on je jedan od igrača čiji agenti kucaju na naša vrata"

12.47 - Za četiri godine i kusur, koliko je prošlo otkako je došla na vlast, Partizanova aktuelna uprava prodala je na desetine igrača u razne evropske klubove, a ni sa kim nije tako dobro poslovala kao sa Italijanima. Sve je počelo u zimu 2016. kad se Nikola Ninković otisnuo u Kjevo iz Verone, čime je „otvoreno“ tržište sa klubovima Serije A. Kasnije su istom stazom koračali Saša Lukić (Torino), Nikola Milenković i Dušan Vlahović (Fjorentina), zaključno sa transferom Evertona Luiza SPAL-u. Na taj način crno-beli su prihodovali blizu 8.500.000 evra. Po svemu sudeći, niz će biti produžen tokom januarskog prelaznog roka odlaskom Svetozara Markovića u neki od klubova sa Čizme, čime bi se potvrdilo nepisano pravilo da su Apenini najbolje mesto za usavršavanje izdanaka škole akademije Parnog valjka. Detaljnije čitajte OVDE.

12.39 - Juče smo pisali da Arsenal više nije opcija za Hamesa Rodrigeza. Danas se i sam fudbaler oglasio, saopštivši da će odraditi još šest meseci pozajmice u Bajernu, posle čega će odlučiti o daljoj sudbini... 

12.13 - Današnji AS piše da posle najnovijih dešavanja u Realu (navijači izviždali Marsela, Solari ga izostavio iz startnih 11) Kristijano Ronaldo ponovo kreće u akciju ubeđivanja brazilskog beka da pređe u Juventus. Stara dama trenutno je dobro pokrivena na poziciji levog beka, ali nikad se ne... 

12.07 - Pregovori Juventusa i Bolonje oko Leonarda Spinacole tapkaju u mestu, jer Juveu teško ide pronalaženje zamene. Ideje su od ranije poznate - Emerson iz Čelsija i Darmijan iz Mančestera. Plavci nisu radi da puste Brazilca, dok Junajted ima opciju da produži sa Italijanom na još godinu dana. Njemu aktuelni ugovor ističe u junu ove godine. 

12.00 - Očekivano, Ed Vudvord ozbiljno razmišlja da ponudi stalan posao Ole Gunaru Solskjeru posle sjajnih rezultata Mančestera...

11.53 - CRVENI ALARM U PARIZU: Tomas Tuhel očajnički je do sinoć tragao za zadnjim veznim, pošto je Rabio sklonjen iz tima, a šta tek reći jutros, posle povrede Marka Veratija koja vrlo verovatno nije naivna... Gazeta delo Sport tvrdi da sada sledi snažan napad na Alana, ubedljivo najjači do sada. List navodi kako će Brazilac biti mamljen trostruko većom platom (oko 6.000.000), te da bi Napoli narednih dana mogao da se susretne sa ponudom teškom 70.000.000 evra. E sad, kako će Parižani regulisati finansijski fer-plej, pošto im disciplinci UEFA stoje sa sekirom za vratom? Poznato je da PSŽ ovog januara sme da potroši samo 30.000.000 evra... Zato je ideja da klub potpiše novi sponzorski ugovor sa nekom od firmi koju drže vlasnici iz Katara, te da kroz taj ugovor inkasira potrebnih 40 ili 50 miliona evra. Pitanje je samo šta na sve ima da kaže gospodin De Laurentis... 

11.40 - I dalje smo kod Intera. Federiko Kjeza je velika želja to nije tajna, ali problem su finansije. Kako obezbediti novac za tako veliki posao... Procene su da bi Interu nedostajalo čitavih 20.000.000 evra kada bi odmah krenuo u akciju. Zato od toga nema ništa. Čeka se leto, a ideja je da u posao budu uključeni Roberto Galjardini ili Jan Karamo.  

11.33 - Korijere delo Sport u današnjem izdanju piše da će Inter na leto pokušati da proda Ivana Perišića.

11.29 - Šta ćeš sad, crni Marko?

11.27Murinjo odbio tri ponude, želi iste uslove kao Klop i Gvardiola. Detaljnije čitajte OVDE.

11.24Predrag Rajković i prva ponuda iz Španije – odbijeno! Opširnije OVDE

11.20 - Prvo ga je je želeo Partizan, potom je u zimskom prelaznom roku generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dugo obigravao oko njega. Međutim, srpski vezista sa švajcarskim pasošem Darko Jevtić ostao je samo želja najtrofejnijih srpskih klubova. Opširnije OVDE

11.17 - Idemo dalje sa našim igračima, blok vesti... Sportski žurnal u današnjem izdanju piše da je Đenova novi klub koji se javio i pokazao interesovanje za mladog štopera Partizana Svetozara Markovića. Prethodnih dana najčešće su se kao kupci pominjali su se Benfika, Olimpijakos i Sasuolo. Crno-belima je potreban novac i teško da će moći da odbiju neku jaču ponudu... 

11.09 - Srpski internacionalac Komnen Andrić juče stavio paraf na ugovor sa zagrebačkim Dinamom, a danas imamo i cifre: Inter iz Zaprešića dobio je 1.000.000 evra na ime obeštećenja, dok će fudbaler mesečno zarađivati 20.000 evra neto. 

11.00 - PROPALO!!! Marko Arnautović, kako sada stvari stoje, ostaje u Vest Hemu! Dejli mejl javlja da se Guangdžou Evergrande naprasno povukao iz cele priče?! Podsetimo, radilo se o ponudi od 45.000.000 funti koju su Čekićari bili praktično primorani da prihvate, jer je Austrijanac srpskog porekla po svaku cenu želeo da ide iz Londona. Njemu su Kinezi obećavali platu od 280.000 funti nedeljno (oko 320.000 evra, godišnje 15.500.000), podvlači isti izvor. Sve dok odjednom nisu sve otkazali iz nepoznatih razloga. Uskoro opširnije...

10.51 - Andrea Bertolači trebalo bi da bude deo transfera Kšištofa Pjonteka, baš kao i Alen Halilović. O tome smo već pisali... I dok se Halilović već dogovorio sa Đenovom, sa Bertolačijem pregovori ne idu baš lagano jer njemu na leto ističe ugovor. Kao slobodan igrač mogao bi da računa na veliku platu. Đenova mu za sada nudi 1.100.000 za četvorogodišnji ugovor, to su poslednje vesti sa Apenina.  

10.43 - Luka Modrić dao je izjavu za Marku koja će sigurno obeshrabriti i rukovodstvo i navijače Intera...
"Imam još 18 meseci ugovora sa Realom i ne razmišljam o odlasku. Moja želja je da ostanem i nakon tih godinu i po dana. Jednako sam srećan u klubu kao i prvog dana kada sam došao", kazao je najbolji igrač planete. 

10.38 - Preokreti u slučaju Frenkija de Jonga iz dana u dan. Juče smo detaljno opisali kako je propao poslednji pokušaj Barselone da dođe do talentovanog Holanđanina, a danas Mundo deportivo kroz izjavu oca mladog fudbalera vraća nadu navijačima katalonskog kluba da još nije sve izgubljeno:
"Šanse da Frenki napusti Ajaks su 95 odsto. Ako mene pitate najbolja odluka bila bi Barsa. Ali on će sam odlučiti, pametan je momak".   

Kao kupci za De Jonga prethodnih dana, pored Barselone, najčešće su se pominjali Mančester Siti i Pari Sen Žermen...

10:31 – Pisali smo već da je Betis ozbiljno zagrizao za mladog Brazilca iz RB Lajpciga – Mateusa Kunju. Momak ne dobija mnogo prilike da igra ove sezone, ali skupo je plaćen (15.000.000 evra) i Nemci računaju na njega u budućnosti. Novo je da klub iz Sevilje tako razmatra samo opciju pozajmice bez prava otkupa...

10.27Tomas Tuhel se uzalud nadao... Julijan Vajgl sigurno ostaje u Dortmundu do leta.
"Vajgl nikuda ne ide ovog meseca", izričit je sinoć bio sportski direktor Borusije Mihael Cork. PSŽ mora da se preorijentiše na neke druge opcije. 

10.22 - ZVANIČNO: Iskusni defanzivac River Plate Džonatan Majdana (33) prešao je u meksičku Toluku. 

10.14 - Posle pobede PSŽ nad Genganom od 9:0 i Mbapeovog het-trika, mladog napadača pitali su o spekulacijama da prelazi u Real Madrid...
"Lepo mi je za sada u Parizu, ali u fudbalu nikad ne znate šta donosi sutra. Ono što je sigurno jeste da ću u Pari Sen Žermenu završiti sezonu", poručio Kilijan Mbape.  

09:57 - Ovo mu više dođe kao neka zanimljivost, ne vest: Englezi su sračunali da je Čelsi u poslednje tri godine potrošio preko 500.000.000 funti na 20 igrača, od kojih polovina ili ne igra, ili je na pozajmici. 

09:55 - Tu je i dnevna doza Kaluma Hadsona Odojija, naravno... Dejli mejl tvrdi da će mladi krilni napadač uskoro zvanično odbiti i najnoviju ponudu Čelsija za nastavak saradnje tešku 85.000 funti nedeljno. Podsetimo, Bajern praktično ima dogovor sa Odojijem (plata 5.000.000 evra godišnje) i čeka se samo da Plavci prihvate ponudu iz Nemačke koja stoji i iznosi 35.000.000 funti. Bavarci su strpljivi jer očito imaju obećanje mladog fudbalera. Čelsiju vreme curi, na leto neće moći da dobiju tu cifru. A već smo pisali o tome da je Odoji spreman da žrtvuje 18 meseci igranja kako bi prešao u Minhen. Toliko mu je ostalo isteka ugovora sa Čelsijem... 

09:54 - Za navijače dvostrukog prvaka Evrope Notingem Foresta: Martin O'Nil je pikirao prvo pojačanje, radi se o levom krilu Stouka Džejmsu Meklinu

09:52 - Još jedna tabloidna stvar, koju doduše prenosi i Skaj... Real traži dugoročnu zamenu za Luku Modrića i kao jednu od opcija u vidu ima Bernarda Silvu iz Mančester Sitija. Problem je što i Građani Portugalca vide kao nezamenjivog člana prve postave, jer je David Silva već u godinama. Navodno interesovanje Madriđana moglo bi da natera Siti da pojača ugovor Bernardu, konstatuju Englezi...

09:43 - Za početak vest koju bi trebalo uzeti s rezervom, jer su je objavili samo najteži ostrvski tabloidi, ali uverili smo se više puta da i onu umeju da "ubodu": Čelsi je navodno započeo misiju Filipe Kutinjo! Prvi kontakt je uspostavljen i pominje se suma od 100.000.000 funti. Nije prvi put ovog januara da Kutinja "sele" iz Barse, gde se nije najbolje snašao i ne igra redovno, međutim teško je očekivati da se transfer dogodi ovog januara. Prethodnih dana kao potencijalni kupci pominjali su se Liverpul i Mančester Junajted. Čelsi čak deluje kao najrealnija opcija. Plavci ostaju bez Hadsona Odojija, a Španci su sve glasniji i tvrde da će Azar na leto u Real. Dakle, bilo bi i para i mesta u timu za Brazilca... 

Dobar dan, poštovani čitaoci portala MOZZART Sport. Dobro došli u novi celodnevni blog posvećen dešavanjima na transfer tržištu. Još samo 11 dana do zatvaranja fudbalske pijace, zato očekujemo sve više konkretnih akcija. Pre nego krenemo, pročitajte OVDE šta se juče dešavalo, uz podsećanje da sve vesti  sa transfer pijace možete pronaći na tagu ZIMSKI PRELAZNI ROK 2019. U komentarima imate mogućnost da pitate ukoliko vas zanimaju aktivnosti određenog kluba. Pokušaćemo da vam damo adekvatne odgovore...


tagovi

Transferi uživoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara