Boris Popović (Star sport)
Boris Popović (Star sport)

Tri bundesligaša i PSV žele srpskog štopera

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 19:21

Za mladu reprezentaciju Srbije je odigrao samo minut

Počeo je Fudbalski savez Srbije od dolaska Dragana Stojkovića Piksija da se ozbiljnije bavi „srpskim sinovima“ iz inostranstva pa su dres Orlova obukli igrači poput Lazara Samaradžića, odnosno Stefana Mitrovića i Srđana Babića koje su želele i neke druge reprezentacije. Očekuje se da dres Srbije uskoro obuče golman iz Republike Srpske, Vladan Kovačević koji je odbio selekciju BiH.

Jedan od „srpskih sinova“ iz inostranstva koji polako prolazi ispod radara u Srbiji, ali ne i evropskim klubovima, je mladi štoper Boris Popović (23).

Izabrane vesti

Rođen i odrastao u Francuskoj, Popović je odavno odlučio da želi da nosi dres Srbije i zaigrao za nju ali su ga u poslednje vreme pozivi selektora zaobilazili. Kao kadet je debitovao kod Ilije Stolice, a u istoj generaciji je redovno pozivan i igrao kod Perice Ognjenovića. Već u omladincima kod Nenada Sakića je igrao manje, a kod aktuelnog stratega mlade reprezentacije Gorana Stevanovića je odigrao samo minut u prethodnim kvalifikacijama.

Popović je rođen u francuskom Turu gde je i počeo da se bavi fudbalom u istoimenom klubu. Sa 17 godina ga je otkrila skauting služba Monaka i dovela u Kneževinu. Tamo je proveo četiri godine, igrao za mladi tim u Ligi šampiona, nastupao i za B ekipu u četvrtoligaškom karavanu seniora ali nije dobio šansu u prvom timu Monaka.

Pretprošlog leta je napustio Monako i prešao u redove Serkl Briža, Monakove filijale u Belgiji.  Tamo je zamenio srpskog reprezentativca Strahinju Pavlovića koji je za Serkl Briž igrao šest meseci kao pozajmljen igrač Kneževa. Počeo je sezonu kao starter ali je potom na desetak mečeva izgubio taj status i tek u drugom delu sezone se zacementirao u orvih 11. Debitantsku szeoinu u Belgiji je završio sa 19 mečeva u prvenstvu i pride je postigao dva gola.

Ovu sezonu je počeo crvenim kartonom u prvom kolu ali je posle odrađene suspenzije odigrao svaki minut za Serkl Briž i nametnuo se kao komandant odbrane. U dosadašnjem delu sezone je upisao 29 mečeva u Pro ligi i dao je dva gola.

Serkl Briž je rastao kako je sezona odmicala i u poslednje vreme je stabilan u sredini tabele sa šansama da izbori i plasman u Evropu kroz plej-of. U svemu tome je velikog udela imao i Popović pošto su samo četiri kluba u ligi primili manje golova od Serkl Briža.

Dobrim igrama, mladi Srbin je skrenuo i pažnju jačih klubova. Još zimus je PSV pokazao interesovanje ali se sve završilo na tome. Sada ugledni francuski Lekip piše da su za Popovića zainteresovana tri nemačka bundesligaša Keln, Majnc i Hofenhajm, ali i da PSV nije odustao. Kao favorit u toj trci se navodi Hofenhajm koji već mesecima skautira Srbina ali će dosta toga zavisiti i od borbe za opstanak u kojoj se klub nalazi.

Popović je zvanično pod ugovorom sa Serkl Brižom jer nije u pitanju pozajmica iz Monaka. Belgijanci sa njim imaju potpisanu saradnju do leta 2025. uz opciju da se produži na još jednu sezonu.


tagovi

Boris Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara