Stiven Džerard i Džejms Tavernije (©Reuters)
Stiven Džerard i Džejms Tavernije (©Reuters)

Tron se glanca, Rendžers juri rekorde

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 13:40

Policajci zaveli red u Škotskoj, danas imaju neugodno gostovanje Aberdinu

Tron Škotske se glanca i već izvesno iščekuje novog vlasnika. Rendžers hita ka osvajanju prvenstva posle pune decenije potucanja po nižim rangovima i neuspešnih pokušaja. Old Firm pre osam dana gotovo da je odlučio pitanje koje se doskoro nije postavljalo. Samo ovog puta raduje se plavi deo Glazgova. Seltik je posle poraza na Ajbroksu 19 bodova daleko od Policajaca, mada ima tri utakmice manje, ali prvenstvo Škotske je takvo da se tolika zaliha teško troši. Naročito kada neko baš dominira, kao što je to slučaj sa Rendžersom.

Policajci ove nedelje putuju na Pitodri, na megdan Aberdinu, sa nadom da će da produže svoj impresivni niz bez poraza u Premieršipu ove sezone. Ipak, ne čeka ih lak zadatak, jer iako je sastav Stivena Džerarda vezao sedam ligaških pobeda u gostima, Aberdin je dobar kod kuće, gde je neporažen na minulih šest prvenstvenih susreta.

Izabrane vesti

Rendžers je impresionirao ove sezone. Nema neuspeh u ligi, pobedivši u 20 od 22 odigrana meča i slavivši u svakoj od poslednjih 14 utakmica u šampionatu, a u čak 11 tih trijumfa nije primio gol. Još jače odzvanja podatak da je do sada iz mreže izvadio samo pet lopti.

Sastav iz Glazgova neporažen je na Pitodriju u poslednjih sedam ligaških poseta, još od slavlja Aberdina od 2:1 u septembru 2016. godine. Jedan igrač kojeg će domaća ekipa morati da pripazi je kapiten Rendžersa Džejms Tavernije. Od početka sezone 2017/18, čak 10 prvenstvenih golova desnog beka protiv Donsa je najviše što je bilo koji igrač postigao protiv jednog protivnika u škotskom Premieršipu. Tavernije je, interesantno, vodeći strelac lige sa 11 pogodaka.

Potencijalna pobeda nad Aberdinom bila bi Džerardova 10. u ligi na strani i ​​održala bi najbolji klupski start u najjačem rangu posle 23 meča. Ali, to je izazov, jer Donsi su produžili svoj neporaženi niz u ligi na sedam mečeva posle remija bez golova kod kuće sa Dandi Junajtedom prošlog vikenda.

Sastav Dereka Mekinisa je vredan poštovanja. U ovu utakmicu ulazi sa željom da se približi drugoplasiranom Seltiku na bod i možda napadne vicešapionsku poziciju.

ŠKOTSKA 1 - 23. KOLO

Subota

Kilmarnok - Hamilton 2:0 (1:0)

Sent Miren - Madervel 1:1 (0:1)

Nedelja

16.00: (5,70) Aberdin (3,80) Rendžers (1,63)

16.00: (1,70) Livingston (3,50) Ros Kaunti (5,60)

Ponedeljak

20.45: (1,35) Seltik (5,00) Hibernijan (9,00)

Utorak

19.00: (4,00) Dandi Junajted (3,15) Sent Džonston (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AberdinRendžersGlazgov RendžersŠkotska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara