Vahbi Kazri (©Reuters)
Vahbi Kazri (©Reuters)

Tukao svetskog prvaka i povukao se iz reprezentacije

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.12.22. | 13:09

Vahbi Kazri se oprostio od državnog tima posle eliminacije Tunisa u grupnoj fazi Mundijala

Tako to obično bude posle razočaranja na velikom turniru. Roberto Martinez je juče, pošto je takmičenje završio već u grupnoj fazi, napustio klupu Belgije, Herardo Martino podneo ostavku na mesto selektora Meksika, a od Tunisa se oprostio Vahbi Kazri.

Iskusni napadač postigao je jedini gol afričke selekcije na turniru, vredan pobede nad Francuskom u poslednjem kolu, ali ne i istorijskog prolaska u narednu fazu za koji joj je nedostajala uslugu Danske. A kako nisu otišli dalje, 31-godišnji Kazri odlučio je da se povuče iz reprezentacije.

Izabrane vesti

"Pravi je trenutak: pet Afričkih kupova nacija, dva Svetska prvenstva… Učinio sam svoju porodicu ponosnom. Ciklus je završen. Završnica protiv Francuske jedan je od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Zahvaljujem se narodu Tunisa. Imalo smo sjajnu generaciju. Srećan sam što ću ovako završiti. Želim sve najbolje svojoj zemlji koja živi i diše fudbal. Uveren sam da najbolje tek predstoji", napisao je Kazri.

Napadač Monpeljea rođen je u Francuskoj za čiji je mladi tim upisao jedan nastup, ali je 2013. godine odlučio da igra pod zastavom Tunisa za koju je 74 utakmice i postigao 25 golova, manje jedino od Isama Džeme. Na Svetskim prvenstvima odigrao je pet utakmica (tri u Rusiji i dve u Kataru, i postigao tri gola, više od bilo kojeg tuniskog igrača.


tagovi

Vahbi Kazrireprezentacija TunisaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara