Ćabi Alonso (©Reuters)
Ćabi Alonso (©Reuters)

U Bajeru hladnokrvni na priče o Alonsovom odlasku: Da su sve glasine tačne, ne bismo imali pola tima

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 09:30

"Nedavno je produžio ugovor i motivisan je da radi", ističe sportski direktor Aspirindžija Sajmon Rolfs

Odlični rezultati koje beleži ove sezone sa Bajer Leverkuzenom - sedam pobeda i jedan remi u svim takmičenjima - skrenuli su pažnju javnosti na Ćabija Alonsa. Iz Španije najavaljuju povratak nekadašnjeg veziste u Real Madrid, gde je i počeo trenersku karijeru radeći u mlađim kategorijama. Karlo Ančeloti će, kako stvari stoje, na leto preuzeti reprezentaciju Brazila, a po saznanjima Radio Marke Florentino Perez kao najbolju zamenu za trofejnog Italijana vidi 41-godišnjeg Baska.

Namera Reala da vrati Alonsa u svoje redove, međutim, neće biti lako izvodljiva, pošto je početkom avgusta produžio ugovor sa Bajer Leverkuzenom do leta 2026.

Izabrane vesti

Upravo na tu činjenicu ukazuje sportski direktor nemačkog kluba, Sajmon Rolfs, odgovarajući pred novinarima na pitanja o budućnosti španskog trenera.

"Pre samo nekoliko nedelja produžio je ugovor, tako da sam opušten. To je učinio jer zna da je deo velikog projekta koji imamo. Ima veoma dobar tim, stručni štab i potpunu podršku svih u klubu. To ga motiviše da radi, kao i sve nas koji sarađujemo sa njim, a mislim da je tako i među igračima. Zbog toga je i produžio ugovor i potpuno je posvećen svom poslu. Nama je to dovoljno", tvrdi Rolfs.

Deluju prilično hladnokrvno u Leverkuzenu iako ne bi bilo iznenađenje da se Ćabi Alonso vrati u Madrid.

"Pojavile su se glasine i to je uredu, ima ih često, ali da su sve glasine tačne mi danas ne bismo imali polovinu igrača u timu koji imamo", ističe Bajerov direktor.

I sam Alonso je uoči utakmice sa Majncom (3:0) govorio na temu potencijalnog preuzimanja ekipe Real Madrida.

"Rano je, tek je septembar. Fokusiran sam na sezonu sa Bajer Leverkuzenom, dobro smo počeli i želim da svi igrači ostanu koncentrisani. Kada u fudbalu razmišljate dugoročno, onda gubite fokus na ono što vam je bliže. Ja trenutno razmišljam samo o onome što imam ovde", diplomatski je odgovorio mladi strateg.

Alonsov i Bajerov naredni izazov biće gostovanje u Norveškoj, gde ih u četvrtak dočekuje Molde u meču drugog kola Lige Evrope. S obzirom na formu, igrači nemačkog kluba na put kreću s epitetom velikog favorita.



tagovi

Ćabi AlonsoBajer LeverkuzenReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara