""
""

U ženskom tenisu ukidaju treći set?!

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.10.16. | 18:19

"Nešto moramo da menjamo. U početku će, znam to, biti nesuglasica, mnogi će se protiviti, ali onda će uvideti da je to jedino rešenje"

Čelnici ženske teniske organizacije (WTA) razmišljaju kako da skrate mečeve i šta da urade kako bi povratili interesovanje za ženski tenis koje je u evidentnom padu već godinama. 

Svetski mediji danima već spekulišu šta bi sve moglo da se menja čak i upravilima igre, a svakako najradikalniji potez bio bi ukidanje trećeg seta, o čemu je takođe bilo govora. Direktor WTA Stiven Sajmon kazao je da je prevashodni cilj da dueli teniserki budu svedeni na na maksimum 90 minuta.
"To će nam mnogo pomoći prilikom prenosa. Zadržaće navijače na njihovim sedištima jer će biti dinamičnije. Nešto moramo da menjamo. U početku će, znam to, biti nesuglasica, mnogi će se protiviti, ali onda će uvideti da je to jedino rešenje ukoliko hoćemo boljitak", izjavio je Sajmon.

Izabrane vesti

On je, kao što rekosmo, najdalje otišao kada je rekao da se razmišlja o ukidanju trećeg seta i uvođenju takozvanog supertaj-brejka koji odlučivao o pobhedniku ukoliko bude 1:1. Još nije definisano kako bi se taj super taj-brejk igrao...

(foto: Action Images)


tagovi

TenisWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara