Veljko Vukojević (©MN Press)
Veljko Vukojević (©MN Press)

Uzavrele strasti, koškanja i mršave šanse u derbiju: Zvezda ostala u minusu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 18:17

IMT sačuvao prvo mesto u Omladinskoj ligi Srbije, zadržao je bod prednosti u odnosu na crveno-bele – 0:0

Ista meta – isto odstojanje. Pomaka nema, derbi Omladinske lige Srbije nije doveo do epohalnih promena ili razjašnjenja situacije. Sve je i dalje otvoreno i poprilično zamršeno, jer je IMT odbranio domaći teren od Crvene zvezde i sačuvao prvo mesto, zadržao je bod prednosti u odnosu na crveno-bele – 0:0.

Nisu dva najbolja tima mnogo toga pokazala na terenu iz hale “Ranko Žeravica”. Tribine su bile pune, a publika ostala uskraćena. Jer, šanse su bile mršave, a tenzija velika. Mogla je da se reže nožem. I pre derbija, a naročito dok je trajao.

Izabrane vesti

Strasti su bile uzavrele, igrači više puta bili u klinču. Samo u drugom poluvremenu do koškanja je dolazilo tri puta. Prvi posle starta nad nigerijskim ofanzivcem Bensonom Satrdejem, jednim od petorice stranaca iz redova IMT-a (startovao i Emanuel Adimčukvunobi, šansu u nastavku dobili Abiodun Mustafa i Malang Mankal, dok je Ibrahim Adamu meč presedeo na klupi).

Domaćin je sa njima pokušao da dobije na brzini i probojnosti, ali zamisli Milana Đorđevića nisu imale prođu. Najbolju priliku za IMT propustio je kapiten Aleksa Cvetković. Tukao je iz slobodnjaka pod prečku, a Vuk Draškić ju je izvadio vrhovima prstiju.

Vodili su Crvena zvezda i IMT rovovsku bitku na sredini kartona, svako malo glavni sudija hvatao se za džep i vadio kartone. Sve skupa pokazao ih je deset. Zaradio ga je i Nenad Milijaš, strateg crveno-belih, zbog žustrog protesta. Kako je meč odmicao, tenzija je rasla, a Crvena zvezda je najbolju šansu promašila u finišu.

Veljko Vukojević, momak kome je Barak Bahar u Kupu Srbije protiv Trajala ukazao poverenje (tada zaigrao i Veljko Milosavljević, koji je danas držao odbranu), nije iskontrolisao loptu. Lansirao ju je preko gola. Pre toga imao je još jednu, nešto manje izglednu priliku.

IMT je posle tog promašaja mogao da odahne, jer vremena je bilo malo, a fudbala – još manje.





tagovi

FK Crvena zvezdaIMTOmladinska liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara