Kijeran Tripije (©Reuters)
Kijeran Tripije (©Reuters)

Van Bisaka za odbranu, Tripije za napad: Mančester na leto kreće po još jednog beka

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 11:51

Pita se i Atletiko, ali Englez u junu ulazi u poslednju godinu ugovora

Aron Van Bisaka je nezamenjiv u prvih 11 Mančester junajteda, ali bi se njegov status mogao i drugačije formulisati. Talentovani desni bek nema alternativu na Old Trafordu. Samo dva puta u sezoni nije igrao, pa uprava kluba razmišlja da mu angažuje konkurenciju. Razmatraju Crveni đavoli da dovedu fudbalera koji će doneti opciju više stručnom štabu, a na vrhu liste želja je Kijeran Tripije.

Bivši fudbaler Mančester sitija, Barnlija i Totenhema je od leta 2019. član madridskog Atletika. U prvoj sezoni je zabeležio četiri asistencije na 25 utakmica za Jorgandžije, dok je u ovoj još bolji. Što se poklopilo sa sjajnim timskim izdanjima. Atletiko je izrastao u kandidata za titulu, Tripije je standardan i na deset mečeva već je zabeležio tri asistencije. Kako je krenuo, otvaraju mu se karte da ostvari najveći uspeh u karijeri i postane prvak Španije, pa je pitanje da li bi ga Dijego Simeone tek tako pustio nazad u Englesku, ako je bio toliko uporan da ga dovede iz Londona za 22.000.000 evra.

Izabrane vesti

Prema vestima sa Ostrva, Mančester junajted u januaru neće mnogo kupovati. Pretpostavka je da bi narednog leta mogao da krene u relizaciju plana koji podrazumeva dovođenje Tripijea i time omogućio Oleu Gunaru Solskjeru da ima na raspolaganju beka drugačijeg profila od Van Bisake. Nekadašnji član Kristal Palasa je odličan u defanzivi, ali ima nedostatke u napadu. Tripijea odlikuju ofanziva, tehnika, prekid i centaršut.

Dodatni razlog što će Junajted čekati jun jeste u saznanju da Tripije narednog leta ulazi i u poslednju godinu ugovora, pa ni Atletiko neće biti u poziciji da tvrdi pazar.




tagovi

Atletiko MadridKiran Tripije

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara