Nikola Vasiljević (©Starsport)
Nikola Vasiljević (©Starsport)

Vasiljević i Jovanović sačuvali Napredak, a stativa Radnik

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 19:09

Više povreda nego golova na lošem terenu u Surdulici

Loši vremenski uslovi, loš teren i loš fudbal. Tako je bilo u poslednjem meču 23. kola Superlige Srbije između Radnika i Napretka, završenom bez golova.

Prvo poluvreme pripalo je gostima iz Kruševca, ali ih je poremetilo isključenje Alena Melunovića u poslednjim trenucima prvog dela. Neoprezno je napadač Napretka ušao u vazdušni duel posle centaršuta sa desne strane i rukom po licu udario Nikolu Radmanovca. Arbitar Milan Mitić nije dugo razmišljao, izvadio je žuti karton, a kako je Melunović već bio zapisan zbog povlačenja protivničkog igrača, morao je van igre.

Izabrane vesti

Po povratku sa odmora Surduličani su preuzeli inicijativu, međutim, do šansi su stigli tek u finišu meča, ali gosti su ih uspešno neutralisali. Istakao se nekadašnji golman Radnika, Nikola Vasiljević, koji je sada u Napretku na pozajmici iz Crvene zvezde, a desetak minuta pre kraja veliku pomoć imao je od Stefana Jovanovića, koji je sa zemlje uspeo glavom da blokira šut mladog Uroša Milovanovića. U dva navrata pokušao je napadač Radnika, ali pre Jovanovića njegov šut zaustavio je Vasiljević.

Najbliži pogotku Kruševljani su bili posle akcije po levoj strani i šuta Milana Sprema u prvom poluvremenu. Stativa ga je sprečila da se upiše u strelce.

Na kakvom terenu je odigran današnji meč najbolje se moglo videti sredinom drugog dela, kada je Miloš Spasić posle dodavanja preko Napretkove odbrane istrčao sam pred Vasiljevića, ali je očajno zahvatio loptu i šutirao kako profesionalni fudbaler ne bi smeo sebi da dozvoli ni na treningu. Nema sumnje da je tvrd i neravan teren doprineo takvom potezu, mada i da je bio precizan, pogodak bi verovatno bio poništen zbog ofsajda.

Utakmicu u Surdulici obeležile su i dve povrede domaćih fudbalera. Darko Bjedov morao je da izađe još u prvom poluvremenu, a kasnije i mladi rezervista Filip Petrović.

S ovim bodom Napredak se izdvojio na petom mestu, pošto sada ima jedan više od Voždovca i Proletera, dok je Radnik ostao 13, sa dva boda manje od Mladosti i Spartaka.

SUPERLIGA - 23. KOLO

Subota

Novi Pazar – Kolubara 1:2 (0:1)

/Rubežić 64 – Nikolić 33, Filipović 56/

Čukarički - Mladost 1:0 (0:0)

/Rakonjac 75/

TSC - Spartak 2:1 (1:1)

/Milićević 28 - Ratkov 54 - Rošević 8/

Nedelja

Proleter - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

/Tomović 61 - Ben 34, Pavkov 86/

Partizan - Radnički Kragujevac 2:0 (2:0)

/Rikardo 18, Jojić 34/

Voždovac - Radnički Niš 0:0

Ponedeljak

Metalac - Vojvodina 2:3 (1:1)

/Stuparević 22, Stojić 70 - Vukčević 41, Čović 47, Matić 90+1/

Radnik - Napredak 0:0



tagovi

Nikola VasiljevićSuperliga SrbijeRadnik SurdulicaNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara