©Reuters
©Reuters

Vejn Runi stiže na Sent Endrjuz da napravi stil igre bez straha

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.10.23. | 14:11

"Od suštinskog značaja je da upravni odbor i sportski sektor budu usklađeni oko značaja implementacije mentaliteta i ambicija u celom fudbalskom klubu", stoji u obrazloženju odluke Birmingemove uprave da smeni dosadašnjeg stratega Džona Justasa

Vejn Runi je dogovorio sporazumni raskid saradnje sa DC Junajtedom, nakon što nije uspeo da izbori plasman u plej-of MLS lige, ali se čini da neće dugo biti bez trenerskog aranžmana, pošto će uskoro započeti zvanične pregovore sa čelnicima Birmingema oko preuzimanja ekipe sa Sent Endrjuza.

Doskorašnji strateg Birmingema, Džon Justas, otpušten je u jutros, iako je ostvario dve uzastopne pobede u Čempionšipu.

Izabrane vesti

Ipak, odluka kluba je obrazložena da Birmingem želi da napravi korenite promene u generalnom pristupu obavezama i rezultatima.

"Od suštinskog značaja je da upravni odbor i sportski sektor budu usklađeni oko značaja implementacije mentaliteta i ambicija u celom fudbalskom klubu. Novi mmenadžer će biti postavljen u narednim danima i biće odgovoran za kreiranje identiteta i jasnog stila 'igre bez straha' koji će usvojiti sve Birmingemove selekcije", stoji u saopštenju kluba.

Justas je u klubu bio 15 meseci i ostvario je 21 pobedu na 63 utakmice na kojima je upravljao timom, ali klupske čelnike očigledno nije zadovoljio pristup ekipe. Vejn Runi je kao igrač bio veliki šampion, ali u trenerskom poslu još mora da se dokazuje pošto je bio daleko od izbiljnih rezultata i u Derbi Kauntiju i u DC Junajtedu.


tagovi

Vejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara