Andres D'Alesandro (©Reuters)
Andres D'Alesandro (©Reuters)

Veliki D'Alesandro se ispisao pobedom, Botafogo oživeo za sedam minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.12.20. | 03:15

Internasional nadmudrio Palmeiras na oproštaju argentinskog majstora, veliki preokret u derbiju začelja

Utakmice 26. kola brazilske Serije A ostaće u senci Argentinca. Andres D'Alesandro je napustio Internasional posle 12 godina, a njegovi saigrači su se potrudili da ga isprate kako dolikuje - pobedom. Slavio je sastav iz Porto Alegrea kod kuće protiv Palmeirasa, taktički su prepustili loptu rivalu i zatvorili prilaze svom golu, iskoristili su svoje prilike i na pravi način najverovatnije poslali 39-godišnjeg Gaučosa u penziju (2:0).

Zaslužio je D'Alesandro svakako veći spektakl na oproštaju, nije bilo previše lepog fudbala na Beira-Rio stadionu, ali za Crvene je najvažnija pobeda, pa tako i za legendarnog Argentinca, koji je 12 godina član Internasionala.

Izabrane vesti

Palmeiras je jalovo pretio u prvih 45 minuta, domaćin je igrao pametno, a uz malo sreće stigao je i do prednost i to već u 11. minutu. Odbranio je Veverton pokušaj Durada glavom, ali je odbitak pokupio Edenilson, kojem nije bilo teško da zatrese protivničku mrežu. Gosti su imali loptu češće u nogama, ali njihovu nemoć u napadu najbolje oslikava podatak da su u prvom poluvremenu uputili samo jedan šut ka golu Intera. U nastavku su dodali gas, ali opet nisu uspevali da uposle golmana domaće ekipe Lombu, da bi sve dileme u 83. minutu otklonio rezervista Juri Alberto. Pogodio je napadač Internasionala na asistenciju Edenilsona, sjajno ga je strelac prvog gola izbacio sa svoje polovine, te mu nije bilo teško da duplira prednost ekipe Abela Brage.

A onda, 88. minut i trenutak koji su svi čekali, Andres D'Alesandro je po poslednji put u karijeri obukao dres Internasionala. Bio je to 517. put da je navukao crveni dres tima iz Porto Alegrea, u kojem je postigao 95 golova i svoje ime urezao zlatnim slovima u istoriju kluba. Zajedno su osvojili Kopa Libertadores 2010. godine i Kopa Sudamerikana dve godine ranije. Teško da će ikada jedan Argentinac ostaviti ovako dubok trag u brazilskom fudbalu.

Do kraja nije bilo promena, četvrti meč bez poraza u nizu za Crvene, drugi vezani trijumf, četvrti su na tabeli sa 44 boda, tri više od današnjeg rivala.

Botafogo daje znake života. Pred duel 26. kola u Koritbi bili su fudbaleri ekipe iz Rio de Žaneira zakucani za dno tabele, sa sedam vezanih poraza. Slast trijumfa osetili su poslednji put pre više od dva meseca protiv Sport Resifea, pa su se nadali da bi na Kouto Pereira stadionu mogli da preokrenu sezonu. Prilika je bila idealna, Koritiba je takođe u očajnoj formi i pred ovaj duel imala je samo bod više. Sada ima dva manje, kako je Botafogo slavio na gostovanju posle ekspresnog preokreta (1:2).

Poveo je domaćin preko Neiltona u 26. minutu, odigrao je napadač Koritibe odličan dupli pas sa jednim od saigrača, izbio je sam pred Kavalijerija, bivši golman Liverpula je uspeo da odbrani njegov pokušaj sa desetak metara, ali se lopta odbila do desetke domaćeg sastava, od kojeg se uz dosta sreće odbila u mrežu gostujuće ekipe.

Početkom drugog poluvremena je Botafogo stigao do gola, ali je on ubrzo poništen, da bi trener Baroka u 56. minutu rešio da napravi trostruku izmenu, pa je van terena završio i jedan od najvažnijih igrače ekipe, Japanac Keisuke Honda. Najveća zvezda ekipe uz bivšeg fudbalera Milana i moskovkosg CSKA Salomon Kalu, napustio je takođe igru nekih 20 minuta kasnije, a nakon izlaska nekadašnjeg igrača Čelsija i berlinske Herte stvari su krenule na bolje za gostujući sastav. Istog minuta kada je fudbaler iz Obale Slonovače napustio teren stigli su do izjednačenja, Pedro je pogodio na asisteciju Sisera u 75. minutu. Samo sedam minuta kasnije sastav iz Rija stigao je i do preokreta, Sales je skrivio penal (posle reakcije iz VAR sobe utvrđeno je da je igrao rukom) koji je u gol pretvorio 24-godišnji Raul Pedro. Bio je to njegov drugi pogodak na meču, šesti u sezoni.

Malo je ipak nedostajalo da se domaćin izvuče, kada je delovalo da će Botafogo kući sa tri boda, penal. Sudija De Oliveira je ovoga puta pokazao na belu tačku u kaznenom prostoru gostiju, odgovornost je preuzeo Sabino, ali je loše izveo udarac sa kreča i loptu poslao preko gola u poslednjim trenucima utakmice. Uspeli su dao kraja da stvore još jednu šansu fudbaleri Koritibe, ali je Rodolfo glavom tukao pored gola posle dobrog centaršuta Rafinje, pa su gosti upisali zlata vrednu pobedu.

BRAZIL 1 – 26. KOLO

Subota

Sport Resife - Gremio 1:1 (1:0)

/Dalberto 10 - Kaneman 52ck, Pepe 73p/

Nedelja

Koritiba - Botafogo 1:2 (1:0)

/Neilton 27 - Raul Pedro 75, 82/

Internasional - Palmeiras 2:0 (1:0)

/Edenilson 10, Juri Alberto 83/

20.00: (2,05) Brarantino (3,35) Atletiko PR (3,80)

20.00: (2,85) Vasko da Gama (3,10) Santos (2,60)

22.15: (1,35) Flamengo (5,30) Baija (8,00)

Ponedeljak

00.00: (2,60) Fortaleza (3,10) Seara (2,85)

23.55: (1,65) Korintijans (3,70) Gojas (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Andres D'AlesandroKoritibaBotafogoPalmeirasInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara