Roj Kin (© Reuters)
Roj Kin (© Reuters)

Vrhunski priča, kako li trenira? Roj Kin se vraća na klupu posle 11 godina

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.02.22. | 09:15

Legendarni Irac prvi favorit za šefa stručnog štaba Sanderlenda

Veliki brbljivac opet na trenerskoj klupi. Svi su izgledi da će se posle 11 godina Roj Kin vratiti poslu šefa stručnog štaba, pošto je na korak do preuzimanja Sanderlenda. Klub sa severa Engleske bio je prvi koji je nekadašnji as Mančester junajteda vodio po okončanju igračke karijere, a lako bi moglo da se desi da se vrati na Stadion svetlosti.

Sve posle otkaza Liju Džonsonu koji je posle teškog poraza od Boltona minulog vikenda (0:6) dobio otkaz. Uprava Crnih mačaka je označila Kina kao prvog kandidata, sa njim obavila inicijalni razgovor i postoji interes obe strane da se saradnja obnovi, pa da se Roj vrati trenerskom poslu i pokuša da napadne promociju u Čempionšip, jer je tim trenutno treći na tabeli Lige 1.

Izabrane vesti

Prvi Kinov boravak u Sanderlendu bio je uspešan. U sezoni 2006/07 osigurao je plasman u Premijer ligu, istovremeno proglašen za najboljeg trenera Čempionšipa, ukupno vodio tačno 100 utakmica i ostavio prilično povoljan utisak. Kasnije je radio skoro dve godine u Ipsviču, bio saradnik u stručnom štabu reprezentacije Republike Irske, te pomoćni trener Aston Vile i Notingem Foresta.

U međuvremenu, Roj Kin je izgradio karijeru poznatog stručnog konsultanta Skaj sporta. I uvek je imao dug jezik, znao da potkači Pepa Gvardiolu, Olea Gunara Solskjera, Žozea Murinja, igrače najpopularnijhih klubova, njihove vlasnike, nema koga nije prozvao... E, sad, sve je to idealno u teoriji. Vreme je da vidimo kakav je u praksi.


tagovi

Roj KinSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara