Dejan Joksimović
Dejan Joksimović

Za Radnički u Subotici prva šansa za beg iz opasne zone

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.04.24. | 15:17

Pobeda nad Mladošću kao rezervoar samopouzdanja za Nišlije pred gostovanje Spartaku (sreda, 18.30)

Uzorak je suviše mali – samo dve utakmice, ali Dejan Joksimović je i za tako kratko vreme uspeo da prikupi simpatije niške sportske javnosti. Pre svega, svojim fudbalskim razmišljanjima i idejama koje je ekspresno implementirao u igru Radničkog, a onda i odmerenošću u javnim nastupima.

Jer, primera radi, većina njegovih kolega, posle pobede od 3:0 nad Mladošću iz Lučana, poletelo bi i hvalisalo bi se, ali Joksimović je vrlo realno analizirao utakmicu, priznavši da igra u dobrom delu tog meča nije bila ni približno ubedljiva kao konačan rezultat.

Izabrane vesti

Ja sam i odmah posle te pobede rekao da mi se više dopada kako smo bili, posebno defanzivno, organizovani na terenu u Kruševcu, u minimalnom porazu, nego u ovoj pobedi. A opet, ako smo ekipi kojoj je u poslednjih petnaestak kola samo TSC postigao više pogodaka od nas i koja na početku ove polusezone nekoliko stotina minuta nije bila primila gol iz igre, uspeli da damo tri gola, onda verujem da je to ozbiljan rezervoar samopouzdanja pred naredne mečeve, posebno pred gostovanje u Subotici. Nadam se da smo skinuli te psihološke okove i da ćemo rasterećenije odigrati protiv Spartaka“, istakao je Dejan Joksimović na redovnoj pres konferenciji na Čairu pred polazak ekipe za Suboticu.

Nišlijama pred duel sa Spartakom veći motiv od pogleda na tabelu ne treba. Ako ne bude nekih senzacija, Radnički bi pobedom već u sredu uveče mogao da pobegne iz zone baraža. Subotičani su u prethodna četiri kola osvojili samo bod, u prolećnom delu sezone imaju samo jednu pobedu na osam utakmica i zbog toga su se udaljili od plej-of zone, iako i dalje imaju šansu da se u preostala tri kola osnovnog dela takmičenja domognu doigravanja „gornjeg doma“.

Igramo protiv ekipe koju vodi jedan od najboljih trenera u Srbiji. Nenad Lalatović je u prethodnom periodu u više navrata bio trener Radničkog iz Niša. Kao veliki motivator ostavio je rukopis u svim ekipama u kojima je radio i sve one igraju sa velikom dozom energije, želje, htenja, posvećenosti da dođu do rezultata. U ovom drugom delu sezone, više imaju problem sa rezultatima nego sa kvalitetom igre. Najbolji primer je poslednja utakmica protiv Partizana, koju su sjajno odigrali. U odnosu na to, mi smo se pripremali i kroz analize i razgovore, naravno i treninge, mada nije bilo puno vremena, da odgovorimo sa istom dozom želje, agresivnosti i pokretljivosti, da iskreiramo više situacija gde ćemo probati da ugrozimo gol protivnika i u konačnom zbiru, što je i krajnja svrha fudbala, damo gol više nego što ćemo da primimo“, dodaje Joksimović.

Do pre par sezona, u duelima Radničkog iz Spartaka u najvećem broju slučajeva pobeđivao je domaćin, ali onda se situacija prilično okrenula. Na poslednjih devet prvenstvenih duela samo je dva puta slavio domaćin, a Radnički je samo jednom poražen na prethodnih pet gostovanja u Subotici. 

Spartak ove sezone kada povede, nijednom nije izgubio utakmicu, a 77 odsto svojih pogodaka postiže u drugom poluvremenu, dok je Radnički 73 odsto svojih golova primio u drugom poluvremenu.

U pripremi utakmice vodili smo računa i o tim parametrima. U principu, razmišljamo na način da se utakmica igra od prvog do poslednjeg minuta i da je svaki sekund podjednako bitan. Spartak u poslednje vreme bolje igre pruža na strani, ali verovatno je u pitanju psihološko opterećenje kad se igra kod kuće da mora da se dobije. I njima su bodovi preko potrebni kao i nama, zato će, verujem, biti otvorena utakmica, do samog kraja neizvesna. Što se nas tiče, od momenta kada sam preuzeo ekipu prema igračima stalno ide informacija da mi nemamo prostora ni za kakve kalkulacije i da uvek idemo na pobedu.

Iako će ekipa odigrati tri utakmice u devet dana, Joksimović podvlači da neće biti rotacija u sastavu koje su izazvane takvim rasporedom:

U situaciji smo da ni u tom smislu namamo luksuz za kalklulacije. Sada nam se vraća Stajić posle odrađenih kartona, a iz istog razloga u timu neće biti kapitena Davida Petrovića. Povređeni su i dalje Čolović, Frej i Stojanović. Određene promene ćemo napraviti, rotaciju na jednoj ili dve pozicije, ali ne u kontekstu opterećenja utakmicama, nego više taktički, u odnosu na konkretnog protivnika. Svi igrači su nam bitni, insistiramo da oni to shvate, recimo kao na prethodnoj utakmici protiv Mladosti - igrači koji su ušli sa klupe doneli su dodatnu energiju, a pre svega stabilnost, negde baš u tom periodu postigli smo dva gola i stabilizovali neke defanzivne probleme“, zaključio je Dejan Joksimović.

Utakmica se igra u sredu od 18.30 časova (TV Arena premium 2), a sudiće je Nikola Radaković.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO

Utorak

16.30: (3,25) Novi Pazar (3,35) TSC (2,25)

18:30: (2,20) Vojvodina (3,40) Čukarički (3,30)

19:00: (1,55) Železničar (4,00) Radik (6,50)

Sreda

16.30: (2,50) Mladost Lučani (3,30) Radnički 1923 (2,85)

16.55: (7,50) Voždovac (4,40) Partizan (1,45)

18.30: (2,45) Spartak ŽK (3,15) Radnički Niš (3,05)

19.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) IMT (18,0)

Četvrtak

17.30:(1,90) Napredak (3,40) Javor (4,30)



tagovi

Dejan JoksimovićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara