Komentari na vest

Zagrmelo je poslednji put, puklo je srce najbolje levice koju je Italija imala

G

Gagipancevo

pre 3 meseca

Kakav tekst,najezio sam se vise puta.Sve ono sto danasnji svet nije i zbog cega ga malo je reci prezirem je ovde napisano.Ljubav prema klubu,cast,moral,nematerijalizam,odanost...svaka cast i sto vise ovakvih fenomenalnih tekstova
C

Citam

pre 3 meseca

tekst i obuze me seta na te legendarne 90-te i pocetak 2000 -tih,na legendarne fudbalere koji su igrali tada .... Kalco zauvek !!!!
M

Mikac678

pre 3 meseca

Ovaj dres sa murala, e ovako bi trebalo da izgleda naš beli dres reprezentacije sa sve ovim grbom samo umesto saracenskih glava da budu ocila
Z

Zoran 91

pre 3 meseca

Šta mislite u to vreme tako teške povrede i brzi oporavci i ajmo dalje, u vreme kada je medecina bila toliko daleko od danasnje. Sećam se 70tih je povreda meniskus bila kraj za sportistu a danas 6 nedelja pauze. To se zovu legende. Počivaj u miru Điđi.
D

Dragan VG

pre 3 meseca

Moje prvo saznanje o Rivi je bilo iz Prelevicevog clanka ovde. Vreme u kom su postojali ljudi sa idealima, herojsko doba onih koji su uzivali u ovoj igri, igrali je i za druge, ne samo za sebe. Kao neko rodjen 90-e, svedocio sam labudovoj pesmi one grandiozne Serie A, odrastao gledajuci ligu u kojoj je svaki tim imao nekog fudbalskog majstora, lidera poput Rive u Kaljariju. Danas su to samo obrisi davne proslosti, unistene ovom posasti u kojoj su stvari sterilne i uniformisane, gde se sve gleda kroz marketing, pare, a fubal sve gori. Djidji Riva je bio mit za zivota, kao sto ce biti i sada, jos i veci. A nama koji volimo fudbal i Seriu A ostaje da cekamo vreme u kome ce se ponovo igrati zbog ideala i ljubavi prema fudbalu kao takvom.
g

gost1234Topola

pre 3 meseca

Fantastična priča,bravo!!!
s

strale12345

pre 3 meseca

Svaka čast na tekstu, neverovatna karijera i sve povrede koje je imao pa depresija... Jebote on se klao sa gerdom milerom čoveče... Kakvi igrači, kakav je to fudbal bio... Aleksandre Gligorijevicu kapa dole za ovakav tekst i za podsecanje istorije i što si nas malo vratio u prošlost kad je fudbal bio sport i nije bilo prostora za ogromnu lovu kao danas... Ako te ikad budem sreo imaš piće od mene. 👏👏👏
J

Jesper23

pre 3 meseca

Strašan tekst, naježio sam se mnogo puta. Putuj majstore, ćale mi je pričao o ovom čovjeku.
P

Portista

pre 3 meseca

Odlican tekst, ali mala ispravka. Kaljarijeva odbrana iz te sampionske sezone je i dan danas najbolja odbrana u istoriji top 5 evropskih liga(prosle sezone je Barsa bila blizu da ih prestigne, ali su podbacili u poslednjih 7/8 kola).
T

To vrelo leto 68

pre 3 meseca

Kad sam kao dečak gledao i prvi meč finala YU Italija 1 1 kad nas je sudac dinst oštetio a i za drugi meč nismo imali prave zamene za Osima i Petković. Tad sam i prvi put zaplakao zbog fudbala jer smo trebali postati Prvaci Evrope. A Italijani su u drugom meču uveli 3 nova igrača a među njima i ĐIĐIRIVI. Tad sam još video kakav je velemajstor fudbala a 70 sam se radovao kad je Kaljariju doneo jedinu Titulu ko mojoj Vojvodini kad je osvojila Titule 66 i 89.Najbolji fudbaler Italije ikad Điđi Riva zauvek
G

Gost997

pre 3 meseca

Nikad niti jedna liga kao kalco, zauvek omiljeni, jedini i dan danas imaju neki smek od svih jacih liga, sve ostalo samo pusti marketing, samo serija a moze ovalve peice da izbaci
S

SSC N

pre 3 meseca

uh kakav tekst,prica... 👏👏👏
D

Danone

pre 3 meseca

Prica iz bajke koju je samo Calcio mogao da servira! Italijanski fudbal nisu samo giganti Juve, Inter i Milan, vec mnogo vise od toga, to je legenda o neunistivima, o velicinama Điđija Rive, Maradone, Batistute, Di Natalea, Boškova.. generacija cuvenog Torina, Parme, Lacia, Pro Vercelija, Đenove.. to su zivotne radosti i licna karta najbolje fudbalske lige ikada! Hvala za ovaj tekst.
G

Goat

pre 3 meseca

Ako vas neko pita da mu slikom objasnite cuveni Calcio, najromanticniju i najglamurozniju ligu na svijetu -pokazite mu portret Điđija Rive! Od Đ.Meace, generacije Torina, Maradon
K

Kimmi

pre 3 meseca

Sjajan tekst. dokaz da se i dalje može tako pisati. Ne znam zašto ih nema više. Hvala j svakom slučaju na tekstu. Počivaj u miru, Điđi.
П

Покој души Ђиђију Риви

pre 3 meseca

Опростите, уз дужно поштовање, али мислим да Тоти није био тај ниво. Додуше, имао је дужу каријеру! Али, у Роми је имао много више квалитетних саиграча, док у репрезентацији није био "прва виолина" кад су се освајали трофеји, а Рива јесте!
P

Pakal II

pre 3 meseca

Naravno da nije bio taj nivo. Prvo nije bio napadač, drugo nije mogao da postigne gol kad god je hteo i treće, što me posebno nerviralo, padao je na travu čim ga neko dotakne. Daleko je Toti od velikih majstora italijanskog fudbala.
S

Slazemo se

pre 3 meseca

Điđi Riva je bio madjionicar, pobunjenik i šmeker. Svaka cast Totiju, D.Pjeru, Maldiniju i ostalim velikanima, ali ovaj lik je bio avangarda sporta!
@

@Pakal

pre 3 meseca

Bože mili šta sve neću pročitati. Eeeeej Toti nije bio majstor. Nije bio napadač, a onda je sticajem okolnosti morao da igra napadača i te sezone je bio zlatna kopačka Evrope. Kakve je golove postizao možeš videti na youtube, pa proceni da li ih nije davao kako je hteo i kad je hteo. I treće, Toti je jedan od najvećih majstora italijanskog fudbala. Što se tiče saigrača u Romi, samo jednom je imao više saigrača svetske klase u vidu Kafua, Samjuela i Batistute (Emersona ne računam jer je bio povređen skoro celu sezonu) i tada su uzeli Skudeto.
@

@ssss

pre 3 meseca

Toti bi danas bio najbolji fudbaler sveta,lagano.Takav majstor se retko rada.Naravno da je bio taj nivo!
@

@pakal

pre 3 meseca

Italija je imala puno vecih i boljih fudbalera od Totija. Djuzepe Meaca, Maldini, Faketi, Macola, Rivera, S.Piola, Badjo.. Toti je bio klasa, ali sami italijani ga vrednuju kao 8 ili 9 najboljeg ikada, ipak je Djidji Riva mijenjao fudbalski svijet, nije tebi to bas jasno ali ok.
p

prti

pre 3 meseca

Svaka cast na clanku, ovo je novinarstvo manite se klikbajt naslova i radite vise ovakvih tekstova.
K

Kure NS

pre 3 meseca

Sjajan tekst.Sjajan fudbal.Sjajno vrijeme
C

Calco9182

pre 3 meseca

Fantastican tekst, nista bez emocije!
A

Avanti BAL

pre 3 meseca

Ljubav, pasija, posvecenost, vernost, moral! Sve ono sto danas ne postoji, sve ono zbog cega prezirem svet danas. Hvala za tekst!
M

Mateo Jankovic

pre 3 meseca

Opisan zivot, jedno vreme, kroz prizmu legende! Svaka Vam cast za tekst gospodine Gligoricu!
1

1010

pre 3 meseca

Kakav članak.... svaka čast!!