Temuje Bakajoko (Reuters)
Temuje Bakajoko (Reuters)

Zar je već 2018. godina? Bakajoko ponovo na pozajmici u Milanu

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 05:57

Za razliku od pre tri sezone kada ga Rosoneri nisu otkupili za 30.000.000 evra, ovoga puta otkup "samo" 15.000.000

Nema Milan ovog leta finansijsku podlogu koja bi mu omogućila da nepromišljeno troši, pa zato sportski sektor pažljivo razmatra jeftina rešenja. Početkom prelaznog roka se istrošio kupovinama Fikaja Tomorija, Sandra Tonalija i Majka Menjana, otišlo je oko 50.000.000, pa je poslovanje nastavljeno forsiranjem pozajmica. Tim putem stigli su Braim Dijaz, Olivije Žiru, Alesandro Florenci i Pjetro Pelegri, a za njima će i Tjemue Bakajoko.

Pa zar je već 2018., u šali će se možda zapitati navijači Milana. Tada je italijanski velikan takođe pozajmico Bakajoka iz Čelsija, doduše za 5.000.000 evra uz pravo otkupa za još 30.000.000. Ovoga puta je situacija nešto drugačija jer je reč o dvogodišnjoj pozajmici, a ukoliko bude želeo da ga zadrži na San Siru, Milan će morati da izdvoji 15.000.000.

Izabrane vesti

Sutra uveče bi Francuz trebalo da se nađe u prestonici Mode, a najkasnije u subotu bude predstavljen kao novo pojačanje.

Ostao je Bakajoko Rosonerima u lepom sećanju na osnovu igarčkih kvaliteta. Na terenu je bio prava hobotnica, ali je problem bio u disciplini (Ispad i ruganje Laciju sa dresom Aćerbija, kašnjenje na treninge). Na kraju krajeva, to je jedan od razloga zbog kojeg nije ostao na severu Italije.

Razlog njegovog novog dolaska iz ugla Milana je jasan. Da se pored prisutnih Frenka Kesija, Ismaila Benasera i Sandra Tonalija pojača konkurencija u centralnom delu veznog reda. Vicešampion Italije će igrati na više frontova i prisustvo Francuza sigurno neće škoditi... Pritom sa 18 nastupa ima solidno iskustvo u Ligi šampiona i član je one generacije Monaka koja je u sezoni 2016/17 igrala najdopadljiviji fudbal u Evropi, odnosno stigla do polufinala kontinentalne elite.

Podsećanja radi, odigrao je 42 meča za Milan u svim takmičenjima uz jedan postignut i jedan namešten gol. Ali pogci i asistencije nisu njegov primarni zadatak, već kvarenje igre porotivnika, dobijanje duela, iznošenje lopti na protivničku polovinu. Po povratku iz Milana, Čelsi ga je pozajmio Monaku, pa sledeće godine Napoliju bez prava otkupa.

U drugom mandatu na San Siru mogla bi da ga motiviše činjenica da ovoga puta nosi dres vicešampiona Serije A, odnosno da će igrati Ligu šampiona. Ako ni to ne bude uticalo na popravljanje discipline, mogao bi Ibra da mu podvikne.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Transferi uživoTjemue Bakajokoac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara